Kosárlabda

2019.12.07. 16:57

Szegedi sikerrel kezdett a Szolnok szlovén szakvezetője

Második idegenbeli győzelmét szerezte meg péntek este a Szolnoki Olajbányász. Az első negyedben még tudta tartani a lépést az ugyancsak új vezetőedzővel felálló Szeged, utána azonban már nem volt pardon.

Gutai István

Szeged 2019.12.06. Szedeák Szolnok kosárlabda mérkõzés Képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Forrás: MKOSZ/Hunbasket.hu

Fotó: Torok Janos

Mindkét tiszaparti csapatra ráfért a sikerélmény, a jobb folytatás reményében váltott a Szeged és a Szolnoki Olajbányász is szakvezetőt a bajnoki szünetben.

SZEDEÁK–SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 69–90 (21–16, 20–31, 12–25, 16–18)

Szeged, 1200 néző

SZEGED: Miliszavljevics 7, WIRTH 18/9, Balmazovics 3, Krapic 8, ASBURY 23. Csere: Vágvölgyi 1, Olasz

3, Kerpel-Fronius B. 6. Vezetődző: Szrecsko Szekulovics

SZOLNOK: K. Smith 12/6, A. JONES 24/6, KRSZTICS 13, Juhos 11/3, Morant 2. Csere: Tóth N. 6,

TUCKER 13/9, Kovács P. 2, Rudner 7/3, Pallai. Vezetőedző: Gasper Potocnik

Szeged 2019.12.06. Szedeák Szolnok kosárlabda mérkõzés
Képen:
Fotó: Török János – Délmagyarország – DM
Fotó: MKOSZ/Hunbasket.hu

Rudner Gábor és Juhos Levente is hagyott ki edzéseket, végül mindketten ott lehettek a pénteki keretben, a szegediektől viszont Kerpel-Fronius Gáspár hiányzott sérülés miatt. Morant szerezte az Olajbányász első Potocnik-érás kosarát, fájdalom, a szolnoki center másfél perc alatt ugyanannyi személyi hibánál tartott, mint pontnál.

Az első negyedben nem igazán ment a szolnoki magasembereknek a játék, hiszen Tóth, Krisztics és az éppen Szegedről érkezett Juhos sem bírt Asburyvel. A nyitó tíz percben a három szolnoki „colos” össztermése egy pont és egy lepattanó volt. A Smith- Tucker- Jones külső sor viszont már a kezdéstől csipkedte magát, így a középjáték gyengélkedése ellenére sem kerültek látótávolságon kívülre a szegedi deákok. Juhos Levente közelijével először vezetett az Olajbányász, a második negyed elején 23-24-re. Megacélosodott a centermunka védekezésben és támadásban is, miközben a szépszámú közönség Asbury és Jones pontpárbajának is tapsolhatott.

A félidő érdemi részét Rudner kosara zárta, így lett az első negyed mínusz öt pontjából plusz hat. Tucker duplával, Jones egy triplával rogyasztotta tovább az egyre instabilabb szegedi védelmi vonalakat, tízen kívülre került a Szolnok. Nem csak hátul, hanem elől is vergődött a Szeged, támadásbéli pontatlanságukat részben a szolnoki védekezés számlájára is írhatjuk. A hazaiak saját maguk tetézték a bajt azzal, hogy három negyed alatt tíz pontot hagytak a vonalon, vagyis a büntetőzéssel sem ápoltak bensőséges viszonyt.

Masszív, húsz pont környéki szolnoki előnyre állt be az eredményjelző tábla, a második és harmadik negyedben összesen ötvenhat pontot dobtak a vendégek.

A negyedik negyedben mínusz tizenkilencnél még megpróbálkozott egy komolynak tetsző rohammal a Szedeák, de próbálkozásaik rendszerint eladott labdákban, kihagyott dobásokban akadtak el. Miközben a szolnoki legénység hozta azt az olykor már lendületes, pontos, gyors játékot, ami a csapat védjegyévé válhat. A szűk másfél hetes közös munka jó visszaigazolást nyert a játékosok és az új vezetőedző számára is, ám– legkevésbé sem megbántva a szegedieket– a pénteken mutatottnál nagyobb ellenállásra is számíthat a folytatásban az Olajbányász.

Vagyis a pezsgőzéssel, petárdázással még illene várni, de az új korszak kezdete mindenképpen biztató. – Az első félidőben sok könnyű helyzetet hibáztunk el, és ezt megbüntette a Szeged– nyilatkozta a lefújás után láthatóan megkönnyebbült Gasper Potocnik az nso.hu-nak.

– A nagyszünet után agresszívabb lett a védekezésünk, és végig koncentráltan kosárlabdázva fontos győzelmet arattunk.

A 6-4-es győzelem/vereség mutatóval álló Szolnoki Olajbányász jövő héten is idegenben lép pályára, tizennegyedikén a Paks vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában