VÍZILABDA

2018.08.21. 11:05

Szeghalmiék bronzérmesek lettek

Szombathelyen rendezték meg az elmúlt héten az U18-as vízilabda-világbajnokságot. A házigazda magyar válogatott éremesélyesként vágott neki a viadalnak, hiszen egy évvel ezelőtt az Eb-n a harmadik helyen végzett.

Szöllősi Péter

A keret egyedüli 2002-es születésű és egyben legfiatalabb tagja a Szolnoki Dózsa saját nevelésű balkezese, Szeghalmi Zsombor volt.

A csoportkörben a későbbi világbajnok görögök ellen egy távoli bombagóllal köszönt be, a csapat viszont 15–12-es vereséget szenvedett. A továbbjutás a görögök mögött, de az oroszokat, az argentinokat és a kínaiakat megelőzve összejött, a nyolcaddöntőben pedig az Egyesült Államok válogatottja várt Horváth János pólósaira.

A mérkőzés hajrájában kétszer is az amerikaiak kerültek előnybe, de előbb Szeghalmi passzából Bóbis, majd a szolnoki játékos egyenlített a jobb szélről, döntetlenre mentve ezzel a találkozót. A büntetőpárbajt a magyarok bírták jobban idegekkel, így készülhettek az Európa-bajnok Montenegró elleni negyeddöntőre, amelyen káprázatos játékot bemutatva, 8–3-ra nyertek.

Az elődöntőben – telt ház előtt – a spanyolok ellen drámai ütközetben, háromgólos előnyüket leadva veszítettek 12–11-re, így a szerbekkel szembeni kisdöntőben voltak érdekeltek vasárnap délután.

A végig fordulatos összecsapáson Szeghalmi Zsombor is főszerepet vállalt, hiszen a találkozó elején betalált, sőt, a zárónegyedben két perccel a vége előtt, 12–12-t követően az ő góljával vették át a vezetést, amit ezután meg is őriztek.

A bronzérem szépen csillog, de ez Zsombor számára akár még fényesebb is lehet jövőre az U17-es Eb-n, majd a két év múlva esedékes vb-n, ahol a saját korosztályával szerepelhet.

A világbajnoki címet a görögök szerezték meg, miután a döntőben 9–8-ra verték a spanyolokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában