VÍZILABDA

2018.06.13. 11:16

Váltás a pólósok kispadján, Zsivko Gocics az új edző Szolnokon

Új impulzusokra van szükség! – Nem hosszabbítanak Cseh Sándor vezetőedzővel szerződést, Zsivko Gocics erősítheti meg a szolnoki csapatszellemet – tudtuk meg a közleményből, amit dr. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítója juttatott el honlapunkhoz. Interjúnkban őt kérdeztük.

Varga Csaba

Dr. Nyerges Zsolt a váltás mellett döntött, Zsivko Gocics lesz a Dózsa edzője

Fotó: Ilyés Csaba

– Éppen csak hazatértek a BL genovai nyolcas döntőjéről, nem sok idejük volt a pihenésre ebben a szezonban. Hogyan értékeli az eredményeket?

– Hogy teljes legyen a mérleg, idén is három kupát nyertünk, a Magyar Kupa mellett a Magyar és a Nemzetközi Szuperkupát is elhoztuk, e mellé jött a bajnoki ezüst és most a BL ötödik helyezés. Úgy érzem, tavasszal valami megszakadt a csapatban. A játékosok a rájuk váró meccsek helyett a jövőjükkel kezdtek el foglalkozni.

– Ez megzavarta a sportolók fejét, ami nem is tisztult ki a hátralévő hónapokra. Mindez pedig megingatta a Dózsára két és fél éve jellemző csapatszellemet. Példátlan utat tettünk meg, ami még nem volt a magyar vízilabda történetében, hiszen a csapatunk 8 döntőben megszakítás nélkül győzedelmeskedett.

– 13 év után ennek köszönhetően arattunk vidéki városként először BL-győzelmet. Összességében elégedett vagyok. Ezeket az időszakokat azért tudjuk sikeresen átvészelni, mert egy nagy családként üzemelünk, ahol figyelünk egymásra, és átsegítjük egymást a mélypontokon. Ezért tudjuk elengedni a távozókat is, akiknek sok sikert kívánunk, és akik mindig a családtagjaink maradnak.

– Ezért lesz váltás az edzői poszton?

Cseh Sanyi 10 éve van velünk, köszönjük neki az évtizednyi közös munkát és az együtt megélt sikereket! Azonban úgy tűnik, edzőként ő sem tudott úrrá lenni a negatív folyamatokon, a csapat és a közte lévő viszony is megváltozott. Még nem ért véget a bajnoki rájátszás, amikor ő maga is arról beszélt, hogy már nem tud újat mondani a csapatnak, nem tudja őket motiválni.

–Ezért döntöttem el, hogy változásra van szükség, és a szerződése lejárta után már nem hosszabbítunk. A csapatnak és neki is új impulzusokra van szüksége. Úgy gondolom, mint a céhes legényeknek, nem árt, ha útra kel, és más helyeken is kipróbálja magát. Biztos vagyok benne, hogy új tapasztalatok és energiák birtokában lesz még ő a Szolnok edzője!

– Hogyan alakul át a csapat?

– Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosként már sokszorosan bizonyított Zsivko Gocics lesz az új edzőnk, akivel három évre kötünk szerződést. Az ő feladata lesz, hogy visszahozza azt a szellemiséget, amit a Szolnoktól megszoktunk, és a BL-döntőben az elmúlt napokban azoknál a csapatoknál láttunk, amelyek bejutottak a legjobb négy közé.

– A Szolnok hosszú távú jövőjét a fiatal magyar válogatott játékosok jelentik. A csapat gerince, akik évek óta együtt játszanak és jól ismerik egymást, változatlan marad. A távozók helyére Viktor Rasovics (Jud Dubrovnik), Djordje Lazics (Partizan) és Angyal Dániel (Eger) érkezik.

– Ezután is az az elvárásunk, hogy a Szolnok a Magyar Kupa és a bajnokság dobogós helyén végezzen és a BL Final Eightben is ott legyen. Zsivko Gocics szellemiségével és a játékosállományt nézve, erre képes és alkalmas a csapatunk, amely a célok eléréséhez minden támogatást meg fog kapni.

Dr. Nyerges Zsolt a váltás mellett döntött, Zsivko Gocics lesz a Dózsa edzője
Fotó: Ilyés Csaba

Cseh Sándor meglepődött

– Meglepett a döntés – mondta honlapunknak Cseh Sándor, a klub saját nevelésű edzője, aki az elmúlt években Bajnokok Ligáját, honi bajnoki címeket és kupagyőzelmeket szerzett a Szolnoki Dózsával. – Mindig is megpróbáltam profi edzőként élni és dolgozni, most is a legoptimálisabban kezelni a kialakult helyzetet. Az elmúlt időszakban, ha voltak is érdeklődések, puhatolózások, mindig elzárkóztam. Egy csapat megkeresésére reagáltam egyszer, de azt a kapcsolatot is megszakítottam. Ezért a folytatásról és a jövőről sem tudok mit mondani. Azt viszont tudom, hogy megválok az anyaklubtól, ami eddig az életemet jelentette. Ebben a szituációban is higgadt akarok maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában