VÍZILABDA

2018.04.21. 10:20

Vasárnap délután Egerben szerepel a címvédő Dózsa

A zárófordulót rendezik a bajnokság középszakaszában. A címvédő Szolnoki Dózsa az egyik trónkövetelő, a ZF-Eger vendége lesz vasárnap (tv: M4 Sport) 15 órakor a Bitskey uszodában.

Varga Csaba

Egy biztos, rangadó lesz a javából, amelynek óriási a tétje. Ha a szolnoki csapat nyer, akkor nem kell számolgatni, megnyeri a középszakaszt, és az első helyről várja a folytatást.

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó elődöntőben a negyedik OSC gárdájával találkozik, ami 6–0-s Dózsa-vezetésről indulna. Ha döntetlen, vagy kikap a Dózsa, és a Fradi megveri az OSC-t szombaton, akkor a Dózsa a második, és a szerdán rajtoló elődöntőben az Egerrel, mérkőzik, ami 3–3-as állásról kezdődik.

Ez utóbbi párosítás kedvezőbb lenne az Egernek, ugyanis a Dózsa az elsősége esetén a második Fradival találkozna, amely 0–6-os állásról indulna számukra.

Vajon mi döntheti el a rangadót? – kérdeztük Cseh Sándort, a Szolnok edzőjét. – Ki tud jobban alkalmazkodni a rendhagyó kora délutáni kezdéshez – mondta a szakember.

– Ki tudja saját játékát minél fegyelmezettebben előadni, emellett a jó egyéni teljesítmények, és nem utolsósorban napi forma dönthet.

Az élcsoport állása: 1. Szolnok (328–138) 60 pont, 2. Ferencváros (319–142) 60, 3. Eger 52, 4. OSC 45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában