LABDARÚGÁS

2018.08.19. 14:55

Megvan a Szolnok első hazai győzelme

A harmadosztály 3. fordulójában, a szolnoki csapat hazai pályán játszva legyőzte a Tiszaújvárost. A gyöngyösi albérletében fellépő jászberényi legénység azonban nem bírt a Tállya együttesével, ráadásul két jászberényi kiállítás is borzolta a kedélyeket.

Szöllősi P., Varga Cs.

A mérkőzés elején a vendégek birtokolták többet a labdát, és ők álltak közelebb a gólhoz, a Tisza-parti csapatok összecsapásán. A 30. percben azonban Simon Attila lépett ki a lesre állítással kísérletező vendég védők között, eltolta a labdát a kijövő kapus mellett és jobb oldalról, éles szögből az üresen hagyott kapuba gurított.

Öt perccel később a jobb szélről befelé törő Annus Árpád passzolt Tisza Kálmánhoz, aki középről kilőtte a jobb alsó sarkot, így a MÁV FC kétgólos előnnyel mehetett szünetre. Akár három is lehetett volna a különbség, de Simon szabadrúgása után a keresztlécen csattant a labda.

A második játékrész elején felcsillant a remény a borsodiak számára, hiszen előbb Ágoston Kristóf szabálytalanságát követően emberelőnybe kerültek, majd három perccel később Nagy Péter értékesített egy büntetőt. Mielőtt még vérszemet kaptak volna a vendégek, rögtön visszaállt a kétgólos differencia, hiszen Annus harcolt ki tizenegyest, amit Simon váltott gólra.

A folytatásban tíz emberrel is remekül küzdött a Szolnok, és megszerezte első hazai győzelmét.

Szolnoki MÁV FC–Termálfürdő FC Tiszaújváros 3–1 (2–0)

Tiszaligeti Stadion 400 néző. Vezette: Hanyecz (Flinta, Vrabovszki)

SZOLNOK: Molnár-Farkas – Ágoston, Papp Sz. Szabó R., Földi M. – Horgosi (Kovács L. 61.) – ANNUS (Nádházi 79.), TISZA, Karacs, Kun (Sitku 58.) – SIMON A.

TISZAÚJVÁROS: Tóth Cs. – MOLNÁR M., Nagy P., Papp F. (Lippai 64.), Illés – Orosz M., Burics, BUSSY, Pap Zs. (Lipusz 46.) – Kertész, Faggyas (Nagy D. 46.)

Gólszerzők: Simon A. (30. és 60. – utóbbit 11-esből), Tisza (35.), ill. Nagy P. (57. – 11-esből)

Kiállítva: Ágoston (54.)

Tóth Tibor: – Az első félidő elején sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, de a szerencse velünk volt. Ezt követően feljavultunk és ki kell emelnem, hogy Simon Attila személyében valódi vezéregyénisége van a csapatnak és ezt ma is bizonyította.

Gerliczki Máté: – Színvonalas mérkőzést játszottunk. Az első félórában nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, mégis a Szolnok szerzett vezetést és ez megváltoztatta a játék képét, onnantól már nem a mi akaratunk érvényesült.

Jászberényi FC–Tállya KSE 1–1 (1–0)

Gyöngyös, 300 néző. Vezette: Tamási (Tőkés, Kovács Z.)

JÁSZBERÉNY: Menczeles – Szemere, SZANYI, Ilkovács, Fejes – Bálint A. (Ludasi, szünetben), SÁNDOR I., Szőllősi (Hevesi-Tóth, 79.) – Herczeg (Szanku, 64.), Farkas J., SZVEDJUK. Edző: Arany László.

TÁLLYA: TARR – ONDÓ, Paranai (Mihálszki, 62.), Németh D., MINCZÉR, Zimányi (Németh B., 86.), Nyitrai, Lippai, Turcsik, Bihari, Bocsi (Kovács F., 79.). Edző: Uray Attila.

Gólszerzők: Szvedjuk (27.), ill. Ondó (70. – 11-esből)

Kiállítva: Ilkovics, (70.), Szvedjuk, (76.)

Az első két meccsén diadalmaskodó jászberényi csapat jól kezdte a mérkőzést, hiszen kontrolálta játékot és helyzeteket dolgozott ki. Ám a ziccerek közül csak egyet sikerült értékesíteniük, a 27. percben Herczeg László jobb oldali beadását Szvedjuk Alex, higgadtan lőtte a kapuba.

A vezető gól után újabb helyeteket teremtettek a hazaiak, akár le is zárhatták volna a meccset. A fordulást, mintegy húsz percig nem változott a helyet, ám ezt követően egy véleményes büntetővel egyenlítettek a vendégek, ráadásul Ilkovács Miklóst kiállította Tamási Patrik játékvezető.

A folytatásban egy újabb vitatható bírói ítéletet követően Szvedjuk is piros lapot kapott. A hajrában pedig a nyolc mezőnyemberrel küzdő kék-fehérek örülhettek az egy pontnak.

Arany László: – Már az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de ziccereket hibáztunk. A másodikban sajnos már nem a játékosok voltak a főszereplők…

Uray Attila: – A mérkőzés előtt kiegyeztem volna az egy ponttal, de az utolsó öt percben két óriási ziccert hibáztunk el. Úgy gondolom, hogy a Jászberény ellen idegenben kevesen fognak pontot szerezni.

További szombati eredmények: Cigánd–Sajóbábony 3–1, DEAC–Nyírbátor 1–3, Eger–Sényő 2–3, Füzesgyarmat–Gyöngyös 2–1

Az élcsoport állása: 1. Jászberény (7-2) 7 pont, 2. Sényő (7-4) 7, 3. Szolnok (5-2) 7, 4. ESMTK (5-2) 6 – két mérk., 5. Eger (5-4) 6, Füzesgyarmat (4-3) 6 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában