KOSÁRLABDA

2018.05.23. 09:23

Villámgyorsan letudták a negyeddöntőt a szolnokiak

Két esztendő múltán ismét elődöntős a Szolnoki Olaj csapata, amely simán nyerte a paksi Atomerőmű SE elleni negyeddöntős párharcot, és készülhet a fináléba jutásért folyó csatára, amelynek egyelőre még csak időpontja ismert, az ellenfélre még várni kell.

Varga Csaba

Polyák László (labdával) és társai újra magabiztosan verték a Paksot, és bejutottak az elődöntőbe

Forrás: kosarsport.hu

Mint tudjuk az elődöntős párharc első két meccsét az Olaj nyerte, tehát Dragan Alekszics csapatának „csak” annyi dolga volt, hogy pünkösdhétfő este feltegye az i-re azt a bizonyos pontot.

A kulcsemberek közül Vojvoda Dávid betegséggel, a vírusokkal küszködött a múlt héten. Ezért nem játszhatott pénteken Pakson, most is civilben, de már a cserepadról szurkolt társainak.

– Szerencsére rendben vagyok, együtt fogok készülni a fiúkkal az elődöntőre – mondta a szünetben a játékos A népszerű Voja is tudta, hogy eldőlt a párharc, hiszen az összesítésben 2-0-ra vezettek az övéi, s a szünetben 47–36-os eredményt mutatott az eredményjelző.

A tv-közvetítés miatt rendhagyólag, este nyolckor kezdődött a felek harmadik összecsapása, ezért (is) meglehetősen foghíjas nézőtér előtt kezdtek a csapatok. A vendégektől két hátvéd, a válogatottat is megjárt Ruják András, és az amerikai Allen Tarrant hiányzott, egyaránt sérülés miatt.

Az első percekben még fej-fej mellett haladtak a felek, aztán szép lassan lábra kapott a hazai együttes. Az amerikai Kendrick Perry jól irányította társait, és a pontszerzésből is kivette a részét.

Sőt, honfitársa, a hetek óta jól és megbízhatóan játszó Quincy Ford is jól teljesített. Sztrahinja Milosevics dobásai most nem mindig sikerültek, de mindezt mezőnymunkával pótolta.

Polyák László (labdával) és társai újra magabiztosan verték a Paksot, és bejutottak az elődöntőbe
Forrás: kosarsport.hu

A vendégeknél pedig az amerikai irányító, Jabarie Hinds járt az élen a pontszerzésben az első félidőben. A fordulást követően az Olaj sorra védekezte ki a vendégtámadásokat, mindössze négy (!) pontot engedélyeztek vetélytársuknak, igaz a piros-feketék is csak 14 egységig jutottak. A lényeg, hogy a zárófelvonás 61–40-es állásról indult.

Az Olaj azonban rátett még egy lapáttal, harminc pontra növelte előnyét. A hajrában Alekszics edző, a Csák Bence–Frikker Márton–Samuel Taiwo triót is pályára küldte, akik tartották az eredményt.

A Szolnoki Olaj tehát bejutott a legjobb négy közé, míg a paksi csapat számára befejeződött a szezon, a nyolcadik helyen végeztek.

– Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után, mivel foghíjasak voltunk, felborult a szerkezetünk és a játékunk – mondta Schmidt Béla, a Paks edzője. – Teljesen reális a szolnoki csapat hárommeccses győzelme.

Az Olaj edzője, Dragan Alekszics pedig azt mondta: – Örülhetünk, hogy a tervezett munkát elvégeztük, és három-nullára megnyertük a Paks elleni párharcot. Most pici pihenőt kapnak a fiúk, aztán folytatjuk felkészülésünket, igaz, még nem ismerjük elődöntőbeli ellenfelünket.

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 82–56

(18–14, 29–22, 14–4, 21–16)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 958 néző. Vezette: Papp P., Frányó, Kovács N.

SZOLNOKI OLAJ: PERRY 17/9, BROWNING 17/3, Kovács P. 3/3, FORD 15/9, Tóth Á. 3. Csere: Andric 3, MILOSEVICS 15/9, Polyák 5/3, Tóth Z. 2, Tai­wo, Csák B. 2, Frikker. Edző: Dragan Alekszics.

ATOMERŐMŰ: HINDS 21/3, Medve 5/3, Barnies 4, EILINGSFELD 12/6, Guinn 8/6. Csere: Ogunyemi 5, Gulyás M. 1, Pajor, Garamvölgyi, Szalai M. Edző: Schmidt Béla.

Az Alba Fehérvár is továbbjutott

Az Olaj elődöntőbeli ellenfele a Körmend–Kecskemét párharc győztese lesz, amely csak a hétvégén fog befejeződni. A bajnoki elődöntő első meccse hétfőn este hatkor kezdődik, akkor fogadja majd újabb vetélytársát a szolnoki csapat.

A másik párban a címvédő Alba Fehérvár is bejutott az elődöntőbe, miután ugyancsak 3–0-ra nyerte a Pécsi VSK elleni negyeddöntőt. A fehérváriak ellenfele a Falco–ZTE páros csata győztese lesz az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában