Kajak-kenu

2020.07.30. 09:19

Zupkó Vanda és Tamási Zsombor is remekelt a tesztversenyen

Véget ért a két hónapon át tartó edzésverseny-sorozat, amit a szolnoki Holt-Tiszán rendeztek meg az ifjúsági és felnőtt kajakosok és kenusok számára.

Varga Csaba

A szolnoki kajakosok edzője, Czeglédi Gábor (középen) és tanítványai, Zupkó Vanda és Tamási Zsombor

Forrás: Beküldött fotó

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub fiataljai ezúttal is kitettek magukért a keddi regattán. Zupkó Vanda Szellák Szabinával párosban lett futamgyőztes 500 méteren. Most egyéniben bizonyított Vanda, aki előbb 500 méteren a harmadik, majd kisvártatva 200 méteren a második helyet szerezte meg.

Ugyancsak a szolnokiak kiválósága Tamási Zsombor, aki egy hete Fodor Bence (KSI) oldalán futamot nyert K–2 1000 méteren. Kedden egyesben is jól ment Zsombor hajója, 1000 méteren a második, míg 500 méteren a harmadik helyen ért célba.

A szolnoki kajakosok edzője, Czeglédi Gábor (középen) és tanítványai, Zupkó Vanda és Tamási Zsombor
Fotó: Beküldött fotó

– Kemény edzések után versenyzett Vanda és Zsombor is – mondta hírportálunknak edzőjük, Czeglédi Gábor. – Biztató eredményeket értek el, megyünk tovább, hiszen hosszú távra tervezünk. Másfél hét múlva Fadd-Domboriban, a vidékbajnokságon, majd augusztus 24–26-án a felnőtt­bajnokságon is indulnak gyerekeink, amelynek ugyancsak a szolnoki Holt-Tisza ad otthont.

A felnőttek mezőnyében a legnagyobb érdeklődés a női kajakosok futamait kísérte. K–1 500 méteren mindkét futamot az olimpiai bajnok Csipes Tamara nyerte meg a még mindig csak 19 éves Gazsó Dorka előtt. Nem állt rajthoz például a szám olimpiai címvédője, Kozák Danuta, a szolnokiak ötszörös világbajnoka, Bodonyi Dóra és Kárász Anna sem. Az ugyancsak sokszoros világbajnok Medveczky Erika pedig az első futamban utolsó lett, így a második körben már a gyengébbek közé sorolták.

– Olyan volt, mint egy tipikus első pálya, nem mondom, hogy nagyon rosszulesett versenyezni, de jól sem – mondta a második futam után Csipes Tamara. – Messze vagyunk a csúcsformától, ennek ellenére az elért idővel elégedett vagyok – tette hozzá az olimpiai bajnok, aki arról is beszélt, hogy az országos bajnokságon még biztos rajthoz áll, az idei szegedi világkupán viszont nem akar versenyezni.

Egyesben duplázni tudott még a kenus Balla Virág (Győr) 200 egyesben, a kajakos Dombvári Bence (Honvéd) 1000 egyesben és a kenus Bodonyi András (DVTK) 1000 egyesben. Férfi kajak négyesben pedig újra mindkét 500 méteres futamot megnyerte a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású kvartett.

A paraversenyzők közül a KL–3-as kajakos kategóriában induló tiszafüredi Kiss Erik is duplázott a Holt-Tiszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában