Képviselő-jelöltek

2022.03.01. 12:14

Elhunytak nevével élhettek vissza Szolnokon

Múlt héten, egy nappal a határidő lejárta előtt újabb négy képviselő-jelöltet vett nyilvántartásba a megye egyes számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága, ugyanis ezeknek a jelölteknek sikerült még összegyűjteniük a szükséges, ötszáz darab támogatói aláírást.

Molnár-Révész erika

Illusztrációfotó/Shutterstock

Az ülésen a Mi Hazánk jelöltjét, Vincze Bélát, a Normális Élet Pártja részéről Varga Mónikát, a Polgári Válasz Mozgalom részéről dr. Csikós Attila Ákost, a Magyar Munkáspárt valamint az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közös jelöltjeként Németh Attilát, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét, Viczán Pétert vették nyilvántartásba. Az ülésen dr. Rácz Andrea aljegyző jelezte, több esetben elhunyt személyek nevei is szerepelnek az íveken.

A Normális Élet Pártja esetében húsz, a Polgári Válasz Mozgalom részéről öt darab ilyen aláírást, a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom részéről pedig egy darab ilyen aláírást találtunk. Ez sérti a Büntető Törvénykönyv választójogra vonatkozó rendelkezéseit, sérti a választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseit, ezért a bizottság úgy döntött, elő kell készíteni a büntető feljelentést, és ismeretlen tettes ellen meg kell tenni a rendőrség felé a szükséges intézkedéseket

– hangsúlyozta dr. Rácz Andrea aljegyző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!