Hírek

2004.10.15. 14:12

Hírsáv

BAMA

Orosz hadihajók támogatják a NATO-t
Segítség - A terrorizmus elleni küzdelem során hamarosan orosz hadihajók támogatják a Földközi-tengeren a NATO-járőrözést – jelentette ki Szergej Ivanov orosz védelmi miniszter a NATO-kollégáival Brassó-Poianán megrendezett találkozón.

Személyzetcsere készül az űrállomáson
Sikeres rajt Elindult az orosz Szojuz TMA5-ös jelzésű űrhajón a nemzetközi űrállomásra a következő féléves időszakra kiválasztott amerikai–orosz legénység csütörtök reggel a kazahsztáni Bajkonurból.

Nem lép vissza az olasz Buttiglione
Biztosjelölt Cáfolta esetleges visszavonulási szándékát az olasz Rocco Buttiglione, akinek jelölését az Európai Bizottság igazságügyi, szabadságjogi és biztonsági biztosának tisztségére elutasította az Európai Parlament illetékes bizottsága.

Vajdasági bírálat a nemzetiségi politikáért
Falfirkák Magyarország kisebbségpolitikájának hiányosságaira világít rá csütörtöki írásában a Magyar Szó című újvidéki napilap. Az újság szerint elgondolkodtató, hogy a szerb politika és sajtó szenzációt csinálhatott a Magyarországon is megjelent szerbellenes fenyegetőzésekből, falfirkákból.

Szihanuk fia lett az új kambodzsai király
Tróntanács A várakozásnak megfelelően a kambodzsai tróntanács megválasztotta csütörtökön a múlt héten lemondott kambodzsai király, Norodom Szihanuk utódjául 51 éves fiát, Norodom Szihamonit. Az új uralkodó jelenleg Pekingben tartózkodik.

Meg lehet kezdeni a szavazatszámlálást
Afganisztán Öt nappal az elnökválasztás után, csütörtökön engedélyt adott a szavazatszámlálás megkezdésére a központi választási bizottság, mivel a jelöltek egy részének panaszait elutasították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!