Hírek

2004.12.04. 06:33

Amerikai támadás indul hamarosan Afganisztánban

BAMA

Az amerikai erők nagyszabású támadásra készülnek Afganisztánban. Az akció napokon belül megkezdődik – írja a brüsszeli NATO-központban is terjesztett katonai napilap Eric Olson vezérőrnagyra, az Afganisztánban állomásozó amerikai erők hadműveleti főnökére hivatkozva. A tábornok szerint a hadműveletben több ezer amerikai katona vesz majd részt, s az a cél, hogy megakadályozzák vagy legalábbis legyengítsék az országot egykoron kormányzó tálibok és a velük szövetséges terroristák tavasszal esedékes támadásait.

A hadművelet keretében megpróbálják szigorítani az afgán–pakisztáni határtérség ellenőrzését, új támaszpontokat létesítve a határ mentén. Emellett Olson szerint különleges alakulatokat küldenek a lázadó vezérek felkutatására és kézre kerítésére is – írja a Stars and Stripes. Afganisztánban az amerikaiak vezette, Tartós szabadság hadművelet keretében mintegy 18 ezer katona küzd a tálibok és a velük szövetséges al-Kaida terrorszervezet emberei ellen. A szervezet vezetője, Oszama bin Laden változatlanul bujkál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!