Hírek

2005.01.05. 00:10

Keresztül Magyarországon

BAMA

Martfű ÚJ PIAC
Megújul a kisváros autóbusz-pályaudvarának környéke. A kétezer négyzetméternyi területet nettó tizenhatmillió forintért egy magáncég vásárolta meg az önkormányzattól. Az új gazda ezer négyzetméteres épületegyüttest hoz létre, ahol majd üzletek és egy új piac is helyet kap. (pe)

Sopron INKUBÁTORHÁZ
A Soproni Ipari és Innovációs Parkban január 14-én adják át az 1,3 milliárd forintos beruházással megvalósult inkubátorházat, amelynek kivitelezését a napokban fejezik be. A kiadható negyvennégy irodahelyiségből harminchármat kötöttek le. (szl)

Barcs HATÁRFORGALOM
A határőrség adatai szerint a somogyi határállomások közül a barcsi közúti átkelőhely bonyolította a legnagyobb forgalmat. Ez az összes személyforgalom több mint hatvan százalékát jelentette. A taszári repülőtér személyforgalma nem érte el a somogyi határátkelések egy százalékát sem. (szl)

Miskolc UTCABÁLKÖLTSÉG
Mintegy tízmillió forintba került az első alkalommal megszervezett szilveszteri utcabál. A nyilvánosságra hozott költségvetés szerint a tűzijáték két és fél millió forintba került, míg a zenekari gázsik túllépték a négymillió forintot. (szl)

Salgótarján TÖMEGKÖZLEKEDÉS
A Nógrád Volán Rt. Salgótarjánnal, Balassagyarmattal, valamint Bátonyterenyével kötött szerződést, amelynek értelmében az elkövetkezendő nyolc évben a nógrádi autóbusz-társaság fuvarozza majd a három városban is az utasokat. A szerződés értéke körülbelül huszonötmilliárd forint. (szl)

Berettyóújfalu FEJLESZTÉS
A Hajdú-Bihar megyei település ebben az évben is számos fejlesztést tervez. Szeretnék bővíteni a szennyvízhálózatot, emellett a városközpont rehabilitációja, a szentmártoni ravatalozó felépítése, az úthálózat korszerűsítése és a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése is megoldásra váró feladat. (szl)

Esztergom GYERMEKALAP
Az új év első napjaiban született két kisfiú kap elsőként támogatást Esztergom egyedülálló, a felnövekvő gyermekek számára létrehozott alapjából. A város százmillió forinttal hozta létre a Szent Miklós Alap az Esztergomi Gyermekekért programot. A gyermekek huszonegy éves korukban két, illetve két és fél millió forintot kapnak majd kézhez. (mj)

Nyíregyháza SZERENCSEVÁRÁS
Mosolygós kéményseprő küldöttség látogatta a meg a városházát az új év első munkanapján, hogy a hagyományhoz híven szerencsét hozzanak mind a város első embereinek, mind egész településnek. (szl)

Eger GYÁRBEZÁRÁS
Az év elején megszűnt a cigarettagyártás a Philip Morris Magyarország (PMM) Kft. egri gyárában. Az üzem 348 dolgozója közül hatvanhatan továbbdolgoznak majd a cég saját kereskedelmi hálózatában, amelyet március közepéig hoznak létre. (mj)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!