Hírek

2005.01.11. 07:17

Mentőangyal a segélykártya

A segélykártyák szolgáltatásait elsősorban az új autók tulajdonosai vehetik igénybe.

Horváth K. József

[caption id="" align="alignleft" width="313"] Ha két órán belül nem lehet a helyszínen megjavítani az autót, akkor a szakszervizbe is ingyen elszállítják
[/caption]A legtöbb gépjárműbehozó cég részére a Magyar Autóklub nyújtja a segélykártyából fakadó szolgáltatásokat. Az igénybevételhez természetesen nem kell autóklubtagnak lenni. Hozzájuk tartozik a második legnépszerűbb magyarországi márka, az Opel, továbbá – egyebek mellett – a Volkswagen, az Audi, a Seat, a Renault, a Daewoo, a Fiat, a Nissan.

A legnagyobb hazai márkakereskedő- hálózattal rendelkező Suzuki bécsi központtal működteti egész Európára kiterjedő hálózatát.
A segélykártyát jellemzően új kocsik tulajdonosai kapják kiegészítő szolgáltatásként a garanciális időszak végéig. Ez az Opelnél egy év, a Volkswagennél kettő, a Nissannál vagy a Suzukinál három.

A kártyát jó, ha magunkkal hordjuk, például a forgalmiban, mert ha valami baj történne a járművel, megtaláljuk rajta a telefonszámot, ahol segítenek. Bejelentéskor az autóklubot külföldről is zöld számon, ingyenesen lehet hívni. A Suzukinál csak a belföldi hívások díjmentesek.
A kisebb hibákat a helyszínen kijavítják. Ha két órán belül nem javítható a kocsi, beszállítják a legközelebbi javítóműhelybe.

Ekkor – szintén díjmentesen – igénybe vehető a javítás idejére, de legfeljebb négy napra csereautó, szállás, legfeljebb négy éjszakára, háromcsillagos szállodában, illetve a hazautazás költsége. Ha elkészült az autó, akkor egy fő kiutazását is megtéríti a szervezet a segélykártya alapján. A Suzukinál a szállás és a csereautó is három napra jár.

Megszerezhető a kedvezmény használt kocsikra is

Használt kocsik esetében a Volkswagené kiemelt kedvezménynek számít. Ha valaki bevisz a szakszervizbe akár egy bármilyen öreg bogarat, átvizsgálás után kaphat segélykártyát. Ezért cserébe legfeljebb tízezer forintos térítés kell fizetni. Lehetőségeket kínált használt autó vásárlásakor a segélykártyaprogramban való részvételre a Porsche Hungária is. Ha például valaki beadja használt kocsiját a Porsche Hungáriához, mert egy új járművet akar tőlük venni, akkor a régi kocsi bekerül a Weltautó programba. Ez azt jelenti, hogy átvizsgálás után egy évig a használt kocsira is biztosítják a segélykártya szolgáltatásait a vevő számára. A Volvo autók esetében a használt Volvókat vonják be a segélykártyaprogramba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!