Hírek

2005.01.08. 00:00

Nem fizetnek a Centrumnak

Időzített bombaként ketyeg a XI. kerület felett a Centrum Kft.-vel kötött szerződés. A cég eddig egy fillért sem adott 2800 parkolóhely után.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="108"] A parkolóórák üzemeltetője a fizetés helyett tízmilliókra tart igényt
[/caption]A Reggel megbízható forrásból arról értesült, hogy a XI. kerületnek tavaly nyolcvanmillió forintot kellett volna fizetnie a Centrum Parkoló Kft.-nek. Újbuda önkormányzata 2001 márciusában bízta meg a céget parkolásgazdálkodási rendszerének üzemeltetésével. Ami azt jelenti, hogy a Centrum 2843 parkolóhely üzemeltetésé-ből származó bevéleteit osztja meg az önkormányzattal. Információink szerint azonban
amióta megbízták a céget, az önkormányzat még egyetlen fillért sem látott az üzletből. Sőt költségeinek megfizetését kéri a Centrum Újbudától. A XI. kerület nem ismerte el ezt az igényt. Lapunkat arról informálták, Molnár Gyula polgármester mondta ki a végső szót, hogy Újbuda nem fizet.
A kerület azzal a szándékkal adta bérbe közterületeit, hogy évente néhány tízmilliós bevételhez jusson. Ehelyett folyamatosan tartania kell a parkoltató cég követelésétől. Informátorunk szerint a szerződés minden évben időzített bombaként ketyeg a kerület felett.
A Centrum az üzemeltetési költségeit levonja a bevételből, ám az elszámolásból Újbuda rosszul jön ki. A rossz napi kihasználtság, a sok ingyenes parkolójegy, az órák működtetése elviszi a hasznot. Körülbelül háromszázmillió járt volna eddig az önkormányzatnak, becsülte meg az elmaradt bevételt forrásunk.
Összehasonlításképpen: a II. kerületben a Centrum 2400 parkolóhelyet üzemeltet. A hegyvidéki önkormányzatnak évente
negyvenmillió forintot fizet be.
Tulik Ágnes, a Centrum szóvivője közölte: nem tudnak a nyolcvanmilliós követelésről, ezért nem nyilatkoznak. A XI. kerület illetékes alpolgármestere, Bács Márton nem tudott rendelkezésünkre állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!