Hírek

2005.01.19. 00:00

Sokba kerül a lakossági folyószámla

Ha valaki kevés szolgáltatást vesz igénybe a lakossági folyószámlájához, éves szinten a költsége könnyen meghaladhatja a tízezer forintot is.

Reggel–Világgazdaság

A hitelintézetek tavaly év végén átdolgozták lakosságifolyószámla-rendszerüket. Mindez a számlavezetési és az átutalási díjak további emelkedését eredményezte. Az alapszolgáltatásokat tartalmazó bankszámlacsomagokhoz igen kevés többletszolgáltatást rendelnek a hitelintézetek. Emiatt azok fajlagosan még drágábbak.

Az évi bankszámlaköltség a kevés szolgáltatást igénylő ügyfeleknél is könnyedén meghaladhatja az évi tízezer forintot. Feltételezzük, hogy valaki havi 4-5 alkalommal vesz fel számlájáról készpénzt, havi öt közüzemi megbízást és két-három bankon kívüli átutalást teljesít. Ez esetben a számlavezetési díjjal együtt havi 1000-1200 forintos kiadással kell számolnia.
A számlán tartott összeg kamata egyre nehezebben lehet elég a fenntartási költség fedezésére. Az adatokból az olvasható ki, érdemes a konkrét banki költségeket összehasonlítani, s nem megszokásból intézkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!