Hírek

2005.01.19. 00:00

Új átmeneti otthont kapnak a hajléktalanok

Zsidai Péter

Háromszázötven hajléktalan befogadására alkalmas átmeneti szállót adnak át heteken belül Újbudán. A Kocsis utcai volt BKV munkásszállóját a főváros hatszázmillióból újíttatta fel.

Kezelését a legnagyobb hajléktalanellátó szervezetre, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeire (BMSZKI) bízta. Az épületben nyolcvan szoba található, közülük negyven kétágyas, a többi három-, illetve négyágyas. A kétszemélyes szobák közül negyven fiatal pároknak készült, ezekben a minigarzonokban önálló vizesblokk is van. A Kocsis Szállóba csak munkaviszony-nyal rendelkezők jelentkezhetnek.

Elsősorban a hajléktalanok számára készült, de lakással nem rendelkező fiatal, gyermektelen párok és egyedül élők előtt is nyitva áll. Dr. Pelle Józseftől, a BMSZKI igazgatójától megtudtuk, a különböző komfortfokozatú szobákért ezer-ezer-hatszáz forintot kell éjszakánként fizetni.

Az üzemeltetők biztosítják annak lehetőségét, hogy a munkaadók béreljenek helyeket dolgozóiknak, több férőhelyet már le is foglaltak. Jelenleg az épület tűzoltósági engedélyeztetése zajlik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!