Hírek

2005.01.04. 00:00

Újévi golyózápor Szlovákiában

Szemán L.

Lövöldözéssel ért véget az óév Szlovákiában. Tucatnyi golyó oltotta ki Henrieta B. (30) és nevelt fia, Richard (10) életét Pozsonyhidason. A szlovák főváros melletti falu közepén géppisztolyokból nyitottak tüzet szerda este – vélhetően bérgyilkosok – az arra haladó sötétkék VW Passat személygépkocsira, amelyet Henrieta B. vezetett. Az autóban ült az asszony barátjának kisfia, Richard is. Mindketten meghaltak a golyózáporban.

A gyilkosok a helyi kocsma előtt vártak áldozataikra. Amikor a VW odaért, azonnal tüzet nyitottak, majd követték az autót, miközben folyamatosan lőttek. Az asszonyt és a gyereket legalább tucatnyi lövedék találta el. A rendőrök néhány óra múlva a szomszéd község, Fél szélén egy kiégett VW Golfra bukkantak. Az autóban két géppisztolyt találtak. A bérgyilkosok valószínűleg ezzel a járművel menekültek, és a benne hagyott fegyverekkel hajtották végre a kivégzést. Szlovák rendőrök szerint tragikus tévedés történt, és a valódi célpont a gyermek apja, az asszony élettársa, egy helyi vállalkozó lehetett, aki korábban rendőr volt. A férfit néhány hónapja Diószegen már meg akarták ölni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!