Hírek

2005.02.05. 09:42

Hírsáv

BAMA

Tiltakozás a bíróságok érinthetetlensége ellen
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) tiltakozik Lomnici Zoltán főbíró elképzelése ellen. A főbíró olyan törvénymódosítást szorgalmaz, amelynek alapján a bíróságot elmarasztaló megnyilvánulások esetén beperelhető legyen a sértegető. A társaság szerint egy ilyen törvény indokolatlanul szűk keretek közé szorítaná a véleménynyilvánítás szabadságát. (sb)

Mozgalmat indít az MSZP a sikeres Magyarországért
Hiller István, az MSZP elnöke bejelentette, hogy Sikeres Magyarországért címmel mozgalmat indítanak. A párt azt javasolja, hogy a településeken alakuljanak olyan társaságok, amelyek az Európai Unió következő költségvetéséből Magyarországra érkező források felhasználását megterveznék, s a pályázatot elkészítenék. Hozzátette: a mozgalomhoz bárki csatlakozhat, a részvétel nem függ párttagságtól. (sb)

Lévai Katalin vállalná az államfőjelöltséget
Lévai Katalin, az MSZP európai parlamenti képviselője, ha támogatást kap, vállalja a köztársaságielnök-jelöltséget. A politikus pénteken erősítette meg a híreszteléseket. Elmondta, hogy ez ügyben többen megkeresték gazdasági és értelmiségi körökből, bátorították, s támogatnák. Ha neve felmerül, nem zárja ki, hogy elvállalja a jelöltséget. Támogatói nevét nem kívánta elárulni. Úgy gondolja, ez még túl korai lenne. (sb)

Fidesz: többet fizettünk, mint amennyit kaptunk
Hazánk többet fizetett ki tagdíjként az Európai Unió intézményeinek, mint amenynyi forrást hasznosítani tudott – állítja Nógrádi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője. Tavaly 133,2 milliárd forintot utaltunk át, idén 210 milliárdot. A honatya szerint az előcsatlakozási támogatásokkal együtt Magyarország 40 milliárddal többet fizetett be, mint amennyit kapott. (sb)

Idén kétszeresére nőtt a kistérségek támogatása
Idén kétszeresére, 15,4 milliárd forintra nőtt a kistérségek által pályázati úton igényelhető támogatás – állítja Lamperth Mónika belügyminiszter. A pályázatok benyújtási határidejét a kormány meghosszabbítja, a források elosztásáról szóló rendelet március 16-án jelenik meg. A megalakult 118 társulás közül 106 pályázik a Belügyminisztérium támogatására. (sb)

Gyurcsány köszönete a pártelnököknek
Gyurcsány Ferenc tegnap levélben köszönte meg a négy parlamenti párt – Fidesz-MPSZ, MDF, MSZP, SZDSZ – elnökének, hogy február 3-án részt vettek a 2007–2013 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Fejlesztési Tervről, a sikeres Magyarország programjáról tartott egyeztetésen. A miniszterelnök leszögezte, hogy a találkozót biztató kezdetnek tekinti, s nyitotta tárgyalások folytatására. (az)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!