Hírek

2005.02.07. 05:52

Már kamaszodik az MSZP

Tizenöt éves lett az MSZP. A kamasz korú kormánypárt a fővárosi akciós vásárok fellegvárában mulatozott.

Körmendi Gábor

A Syma csarnok előtt fahéjas forralt bor illat, a bejáratoknál sor. Mindenki siet be a hidegről a detektoros, fémérzékelős kapuk árnyékába. A teremben tömeg. Az embernek először kongresszusi érzése támad, majd a díszlet (lufik, feliratok) képi felfogása után rájön: ez tényleg egy születésnapi buli.

A meghívottak egyik fele, „dáridószerűen” lerakott faasztaloknál ücsörög, beszélget, esetleg összebeszél (konspirál) és várja a pillanatot, hogy feloldják a svédasztal megrohanásának tilalmát. A másik fél meg a színpadot nézi. A világot jelentő bérelt deszkákon ott áll a „Jáksóbőrbe” bújtatott Selmeczi Tibor humorista. Körülötte ülnek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István pártelnök és Nyers Rezső, Horn Gyula, valamint Kovács László. Ugyan csak hatan vannak hét helyett, de látszik, hogy a Heti Hetest másolják. Selmeczi poéntalan viccei mégis ülnek az ünnepi ülnököknek.

Az egyoldalú politikai viccek özöne azonban lassan viszszájára üt. A tiltás ellenére egyre nő a svédasztalok körül sündörgők köre. (A személyzet a teremben kezdi melegíteni az ételt. A szélen ülő aktivistáknál megindulnak a pavlovi reflexek). Közben a színpadon kiderül, hogy Horn Gyula pont azt kívánná Kövér Lászlónak, amit a Fideszes politikus kívánna neki. A főpoén azonban Gyurcsánynál van. Arra a kérdésre, hogy szóltak-e a barátai azért, mert a posztja miatt „hülyülni” kezd, azt felelte: defektem sok van, de azok nem a miniszterelnökség következményei, hanem születési rendellenesség okozza őket. És ez pont a szülinapi „káderbálban” derül ki. (Az előző miniszterelnök meg „gyárilag naívnak” nevezte magát.)

A torta előtt jött a tombola. Nem tudni, hogy a nyertesek a félnapos Lamperth Mónikás BM-látogatásnak, vagy a szintén kisorsolt MSZP-s súlyzónak örültek-e jobban. A tudósító itt feladta, akkor távozott, amikor a torta érkezett. Pedig volt még koncert is, de egy tizenöt éves kamasszal nem táncikálhat akárki. A végén még hírbe hozzák. Aminek persze nem feltétlenül örül az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!