Hírek

2005.02.18. 08:48

Pusztába kiáltott szavak

Az országértékelések nem hozták tűzbe a közvéleményt. Íme, egy valódi véleménycsokor.

Körmendi Gábor

Nem volna igaz, ha azt állítanánk, hogy szerdán mindenki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fideszelnök országértékelő előadásairól beszélt.

– Én folyamatosan beszédeket tartok rádióban, tévében, akárhol. De soha nem tételeztem fel, hogy akár egyetlen szavamat is bárki el tudná ismételni. A politikusok miért lennének mások? – mondta lapunknak Jáksó László televíziós és rádiós műsorvezető.

Fővárosi bolti eladó, hentes, felszolgáló és középiskolás véleménye arról, amiről csak kevesen beszélnek

Matus Zoltán (28) budapesti bolti eladó: Nem hallottam az ország-értékelésekről, legutóbb arra emlékszem, hogy volt népszavazás a kettős állampolgárságról. Figyelném a közéletet, de sok a munkám, és első a megélhetés. A politika azért foglalkoztat, szavazni eljárok, de újságolvasásra nincs időm. Csak zenét hallgatok a rádióban.

Sárai Csaba (33) budapesti hentes: Orbánból láttam egy picit a Duna tévében. Azt mondta, hogy az embereket félrevezetik, alacsonyabbak a reálkeresetek, mint korábban, és kevés pénzből élnek. Egy négytagú család nálam négy szelet karajt vesz hétvégére öt-hatszáz forintért, magáért beszél, hogy ennyi jut húsra.

Surányi László (41) budapesti felszolgáló: Nagyjából tudom, miről beszéltek. Gyurcsány összeszedettebb volt, az ő beszéde több tényt tartalmazott. A miniszterelnök fejlesztési tervei megmaradtak bennem, igaz, csak nagy vonalakban és konkrétumot nem is nagyon tudnék mondani. Orbánéval nem vagyok tisztában. Egyébként apolitikus vagyok.

Staszny Zsófi (17) budapesti tanuló: Orbán Viktor tegnap minden kérdést megválaszolt. Néztem egy picit, de zongoráznom kellett menni. Anyu felvette videóra a Hír Tévéből, a napokban biztosan végignézem. Abból, amit láttam, az tetszett, amikor azt mondta, hogy a romák felemelkedésének két útja van: a tanulás és a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!