Hírek

2005.02.19. 00:41

Vállalkozók célkeresztben

Hivatalosan nincs fejlemény a fegyvercsempészet ügyében, ám kiszivárgott, hogy az elfogottak közül nem az úgymond nagy nevek készülhettek leszámolásra.

Szemán László

A tavaly augusztus 4-én Kecskeméten, az első elfogással indult fegyvercsempészési ügynek három igazán közismert szereplője van. Az Energol Rt. volt igazgatója, F. Attila és a Conti Car két volt vezetője, R. László, valamint Cs. Zsigmond. Őket híres-hírhedt videovallomásában a később az Aranykéz utcában felrobbantott Boros „Óriás” Tamás hozta összefüggésbe a 90-es évek robbantásos ügyeivel. Boros ezen vádjai azonban még gyanúsításra sem voltak elegendőek.

Az tény, hogy vallomása nyomán vizsgálták ki az Energol Rt. olajos ügyeit, és vádolták meg többek között a mostani ügy úgymond nagy neveit is. Az Energol-per most éppen áll. Résztvevői, F., R. és Cs. pedig tagadják, hogy közük lett volna a fegyvercsempészethez.

A rendőrök időközben közzétették, hogy felmerült az emberölés előkészületének gyanúja is a fegyvercsempészet gyanújával eddig elfogott tizenöt férfi valamelyike ellen. A négy célszemélyt, három budapesti és egy Balaton környéki üzletembert tanúként már kihallgatták. Ők valamennyien a vendéglátásban is érdekeltek. Ebből gondolják a rendőrök azt, hogy valakik újra le akarták osztani a főváros és a Balaton vendéglátóüzleteit.

Egyelőre nem nevezték meg, hogy kik készülhettek leszámolásra a Szerbiából becsempészett fegyverekkel. Annyi azonban kiszivárgott, hogy vélhetően nem a közvélemény számára korábbról is ismerős három férfi kívánt leszámolni üzleti ellenfeleivel. Az elfogottak listáján még két szerb, egy Szerbiában élő horvát van, a többiek magyarok. Közülük kerülhetnek majd ki azok, akiket várhatóan jövő héten meggyanúsítanak emberölés előkészületével is.

Új bíró az Energol-perben

Várhatóan tavasszal tárgyalják újra a 90-es évek egyik legnagyobb olajszőkítési perét, a közel hatmilliárd forint kárértékű Energol-pert. Az ügyben eddig eljáró bírót a másodfokú tanácsba osztották be, így viszsza kellett adnia az ügyet. Az új bíró várhatóan márciusra tűzi ki az első tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!