Hírek

2005.03.18. 00:00

Többször kellene kiüríteni a kukákat

Dukay N. Á.

A VIII. kerületben a lakosság legnagyobb része rendeltetésszerűen használja a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. Tény azonban, hogy a műanyag tárolókabinok sokszor már kora délutánra megtelnek. Több józsefvárosi szemetesedény környékén a járdát is ellepik az üdítős-, vizesflakonok. A helybéliek úgy gondolják, ha naponta legalább két alkalommal elszállítanák a szeletív hulladékot, megelőzhető volna, hogy az az utcákat is elborítsa.
– Folyamatosan ürítjük az edényeket, és szállítjuk a hulladékot a feldolgozóba – mondta Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF Rt.) szóvivője. – Amennyiben ilyen panaszról hallunk, vagy magunk kapunk bejelentést, megvizsgáljuk, hogy szükséges-e több gyűjtőedény kihelyezése. Ezt ez alkalommal is megtesszük. Szegedi Péter elmondta azt is, egyelőre nincs mód arra, hogy naponta több ízben szállítsák el a szemetet. A fővárosban háromszázötven, egyenként öt gyűjtőedényből álló sziget működik. Ezek ürítése, tisztán tartása gyakorlatilag folyamatos munkát jelent a közterület-felügyelet dolgozóinak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!