Hírek

2005.03.10. 06:37

Túl az út felén a dalfesztiválhoz közeledve

Szép, csinos, okos nő. Énekeli saját dalát. Ha minden jól megy, esélyes az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Váczy András

– Hatévesen xilofonon kezdtem dalokat írni – mondja Emi. – Tízéves voltam, amikor nagypapám zongoráján kezdtem tanulni. Hat év múlva pedig filmzeneszerű zongoradarabokat szereztem. Aztán pop- és dzsesszműfajban is írtam számokat.

Az éneklésre pedig akkor kapott rá, amikor véletlenül meghallott egy hangot a rádióban. Whitney Houston volt. – Úgy éreztem, mintha belőlem jött volna… – Attól kezdve a zeneszerzés és muzsikálás mellett énekelni tanult.

A hármas adottságot pedig mint egy zenepalotát, építgette magában. Épült volna magasabbra, ha nővére, Bizek Szilvi rá nem veszi, használja ki egyéb adottságait is. A Szeress most! tévészappan színésznője egykor modellkedett. Ugyancsak mutatós húgát arra biztatta, próbálkozzon ezen a pályán is.

– Fotókat készíttettem, és beadtam egy ügynökséghez. Szerződés várt Dél-Koreában. Később Németországban is dolgoztam.
Így történt, népmesei fordulattal, hogy Emi belekóstolt a csillogó-villogó modellvilágba. – Anynyiban nem bánom, hogy a színpadi előadást, a megjelenést jól elsajátítottam.

És visszatért a zene útjára. Jelentkezett az Eurovíziós Dalfesztiválra is. – Ez is annak az útnak egy szakasza, amin végig akarok menni. Nem a győzelem számít. Nincs bennem görcs. Szeretném megmutatni az embereknek, ki vagyok. És azt is, hol tartok. Túl az út felén. Ez nem az életpályám, ez a számom címe.

Európai megmérettetés magyar énekeseknek

1994-ben Bayer Friderika dobogtatta meg a magyar szíveket az euróvíziós vetélkedőn. Négy évre rá Charlie rajtolt és végzett szerény eredménnyel. Hét év után idén újra indul magyar énekes a dalmérkőzésen. Negyven pályázóból tizenkettőt válogatott ki a Verebes István–Jeszenszky Zsolt–Pindroch Csaba–Benkő László négyesből álló zsűri. Az MTV 1-en március 13-án dől el, ki képviseli hazánkat Kijevben május 19-én.

Bizek Emi

Budapest, 1975. április 9.

1994–98: modellkedés

2002: ELTE Tanárképző Főiskola ének-zenekarvezetés szak

1994–98: modellkedés

2002: ELTE Tanárképző Főiskola ének-zenekarvezetés szak -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!