Hírek

2005.04.04. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Abony Véradás
A Magyar Vöröskereszt abonyi szervezete szervezésében a ceglédi véradóállomás kihelyezett véradást tart a városban április 5-én 8.30 és 15 óra között a Zeneiskolában. (vs)

Diósd Családfakutatás
A diósdi családok történetét feldolgozó családfakutatás helyzetét ismertető és bemutató tájékoztatót rendeznek április 6-án, szerdán 17 órakor a közösségi házban. (vs)

Isaszeg Történelmi Napok
Az április 5–6-án lebonyolításra kerülő események között lesz 50 km-es váltófutás, fáklyás felvonulás. Április 6-án 10 órától ünnepélyes keretek között adják át az Egymást Segítő Egyesület Alemany Erzsébet Segítő Házát. Ezen kívül lengyel–magyar baráti találkozót és ünnepi díszfelvonulást tartanak. A hivatalos ünnepség 17 órától kezdődik a Szoborhegy alatti szabadtéri színpadon. (vs)

Nagykőrös Menetrendváltozás
Április 1-től a Volánbusz menetrendjében változások lépnek életbe. Az indoklás szerint változott a vasúti menetrend, amihez hozzá igazították az autóbuszjáratokat. Ugyanakkor egyes járatok üzemeltetése utasforgalmi számlálások alapján nem volt indokolt, így azokat megszüntették. (vs)

Szentendre Döntés előtt
A Szentendrei Városfejlesztési Kht. ügyvezetői feladatainak ellátására március 30-ig lehetett benyújtani a pályázatokat. A képviselő-testület április 12-i ülésén dönt, hogy ki töltheti be az állást 2005. június 1. és 2010. május 31. között. (vs)

Szigetszentmiklós Egészség Világnapja
A Pest megyei rendezvények keretében április 7-én az általános iskolák negyedikeseinek „Környezet és egészség” címmel vetélkedőt rendeznek. Ugyanekkor a nagycsoportos óvodások ügyességi sportversenyen mérik össze erejüket. A nap folyamán az egészséges környezet kialakítása érdekében faültetésre kerül sor a gyermekintézményekben. (vs)

Tápióbicske Felszentelés
Az 1849. április 4-i tápióbicskei ütközet alkalmából ünnepséget rendeznek a településen. Felszentelik a község új harangját, délután pedig a gyerekek hídi csatáját követően kézműves mesterek mutatkoznak be, illetve a rendezvénysorozat zárásaként felelevenítik a tápióbicskei ütközetet. (vs)

Százhalombatta Járőrözés
Az utóbbi időben megnövekedett bűncselekmények visszaszorítása érdekében fokozzák a rendőri járőrözést. Ennek érdekében az Érdi Rendőrkapitányságon belül átcsoportosítást hajtottak végre, elsősorban Százhalombattára koncentrálnak. Az állományt a Rendőrségi Biztonsági Szolgálat tagjaival is megerősítik. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!