Hírek

2005.04.22. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budaörs Gyermektánc
A Szélrózsa Néptáncegyüttes tavaszi seregszemléjét a Jókai Mór Művelődési Központban tartja április 23-án délelőtt 10 órakor. Az egyórás műsorban az együttes gyermek- és ifjúsági csoportjai számolnak be tudásukról. (vs)

Csévharaszt Posta
Az önkormányzat megközelítően kétmillió forintot fordított a régi községháza átalakítására. A munkálatok befejeztével ide költözik a posta. (vs)

Fót Faültetés
A fóti Vendégvárók Egyesülete április 23-án, szombaton virág- és faültetési akciót szervez. Délelőtt tíz órától szakemberek segítenek a fák, a cserjék, a virágok elültetésében. A Dózsa György utca és Deák Ferenc utca kereszteződéséből óránként ingyenes városnéző buszok indulnak. Este zenével, tánccal ünnepelnek a helyiek. (vs)

Gyál Hulladék-kiállítás
A Közösségi Ház és Városi Könyvtárban ma délelőtt, tíz órakor különös kiállítás nyílik. A Föld Napja alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói hulladékokból készítettek műalkotásokat. A gyerekek művei április 29-éig tekinthetők meg. (vs)
 
Gyömrő Óvodabővítés
A város márciusban a Bóbita Óvoda falusi tagóvodájának bővítésére egyszerűsített közbeszerzési pályázatot írt ki. Az első kiírás nem hozott eredményt, ezért a pályázatot másodszor is meghirdették. Az már eredményesen zárult. Így már nincs akadálya annak, hogy megkössék a szerződést. (vs)

Inárcs Beíratkozás
Április 25–29. között várják a leendő elsősök szüleit az iskolai beíratkozására. Azok a gyerekek kezdhetik meg szeptemberben az iskolát, akik 2005. május 31-éig betöltik 6. életévüket, és az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérték. Az iskolában 8–18 óráig várják a szülőket. (vs)

Nyáregyháza
Csatorna és tisztító Egymilliárd forintos állami céltámogatásból hatezer főt érintő szennyvíztisztítót és csatornahálózatot épít Dánszentmiklós és Nyáregyháza önkormányzata. Az első ütemben 17 kilométer hosszú csatorna és a két község határában fekvő szennyvíztisztító valósul meg. Az átadásra várhatóan júliusban kerül sor. (vs)

Szentendre Díszpolgár kerestetik
A városi egyesületek, szakmai, civil szervezetek, intézmények és szentendrei állandó lakóhellyel rendelkezők is tehetnek javaslatot április 29-éig, ki kapja a Szentendre Város Díszpolgára Címet és a Pro Urbe Emlékérmet. Az önkormányzat legnagyobb elismerését nem csak magyar állampolgárok kaphatják, olyanok is, akik Szentendre jó hírnevét öregbítették. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!