Hírek

2005.04.12. 00:00

Törökbálint: megvannak a papírok

Zsidai P.

A Reggel információja szerint a törökbálinti Anna-hegyi együttes közműberuházás a vállalt bruttó 397 millió helyett 460 millióból jön létre. Legalábbis a polgármester legutóbbi kijelentéséből erre lehet következtetni.

A képviselő-testület múlt heti ülésén Turai István elárulta, a csatornázás 200 millió forintnál is többe kerül majd. Az üggyel foglalkozó Sándor Péter (MIÉP) önkormányzati képviselő eddig csak az ivóvízhálózattal kapcsolatos szerződést ismerhette meg, a csatornázásról szólót nem.

A csatornázásra alapított Anna-hegyi víziközmű-társulás eddig nem engedte megnézni a szerződést. A polgármester azzal hárította el kérését, hogy azt a szerződést a társaság kötötte, nincs a hivatal birtokában. A közbeszerzési ajánlatkérő egyébként az önkormányzat volt. Sándor Péter a polgármester tájékoztatása alapján összeadta az ivóvíz-, a csatornahálózat költségeit, így jött ki a négyszázhatvanmillió forint. Márpedig a kivitelező Pest Megyei Víz- és Csatornamű Építő Kft. 397 millióval nyerte el a beruházást. Legfeljebb plusz tízszázalékos eltérésre kapott engedélyt. 

Utat épít a kivitelező

Turai István polgármester azt mondta lapunknak, a hatvanmilliós pluszból utat épít a kivitelező. Ez egyébként nem szerepelt az elvégzendő feladatok között, így többlettartalomnak minősül. Sándor javaslatára a testület most bekéreti a vitatott szerződést. Turai ígéri, abba bárki betekinthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!