Hírek

2005.05.06. 00:00

Főpolgármesteri vétó a Deák téri nyári vásárra

Idén elmarad a Deák térre tervezett művészeti vásár. Demszky Gábor főpolgármester megvétózta a szakbizottság korábban kiadott engedélyét. A rendezvény május közepétől augusztus végéig foglalta volna el a területet.

Kiss Gergely

– Az engedély visszavonásának több oka is van – mondta a Reggelnek Endrédy István, a várostervezési és városképvédelmi bizottság elnöke. A vásár miatt huszonhat pavilont építettek volna fel, amelyek elhelyezkedése akadályozta volna a gyalogosforgalmat. Ezek egyenként három négyzetméter alapterületűek. Endrédy szerint így is szűk a Deák tér áteresztő forgalma. A metrókijárat köré tervezett árusítóhelyek miatt már tavaly is több panasz érkezett a Városházára.

A hivatal szintén kifogásolta, hogy az elmúlt években nem csak kézművestermékeket árultak. Endrédy szerint ez ellentétes az eredetileg kitűzött célokkal. Az olcsóbb termékek piaci hangulatot kölcsönöztek a vásárnak. Az esemény megrendezéséről azonban nem biztos, hogy végleg le kell mondani. Ha csak fele annyi pavilont állítanak fel, akkor elképzelhető, hogy a bizottság újra megadja az engedélyt. Ez ugyanakkor nem garantálja a silányabb termékek mellőzését. Endrédy szerint ezt sűrűbb ellenőrzésekkel lehetne kivédeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!