Hírek

2005.05.07. 06:51

Nagy László a Barca sikerét várja

Ötödik éve játszik a világ egyik legjobb klubcsapatában a 208 centiméter magasra nőtt szegedi, balkezes bombázó, Nagy László, aki szombaton délután élete egyik nagy mérkőzése előtt áll.

Jocha Károly

[caption id="" align="alignleft" width="292"] Nagy László (középen), a Barcelona 24 éves magyar kulcsjátékosa élete legfontosabb mérkőzése előtt áll
[/caption]– Valóban így van – erősítette meg mindenki „Lacikája” –, hiszen nem mindennap léphet az ember pályára a Bajnokok Ligája döntőjében. Amióta ugyanis itt játszom, nyertünk már Király-kupát, spanyol Szuperkupát, EHF-kupát és európai Szuperkupát, de BL-győzelemben még nem volt részem.

– Most viszont elérkezett a nagy lehetőség. Mennyivel jobb a jelenlegi Barca, mint a korábbi évek csapata?
– Feltétlenül erősödött a játékosállományunk a tavaly hozzánk került kapussal, Periccsel, valamint a gólerős Romeróval, s ez, azt hiszem, meg is látszik az eredményességünkön.

– A spanyol bajnokságban mégis csak a negyedikek három fordulóval a vége előtt. Ennyire erős lenne ott a pontvadászat?
– Óriási a harc, nekünk négy pont a hátrányunk. Elég volt egy megingás egy „négypontos” meccsen, amikor is hazai pályán kikaptunk a Pamplonától. Ha ott nyerünk, elsők vagyunk.

– BL-döntőbeli riválisuktól, a Ciudad Realtól az „első félidőben”, idegenben egygólos, 28-27-es vereséget szenvedtek. Ez megfelel a játék képének?
– Sokáig jól tartottuk magunkat, de térfélcsere után némi bírói hátszél segítségével a Ciudad öt góllal elhúzott. Ezt előrebocsátva jó eredménynek számít a minimális vereség.

– A Ciudad teljesítménye jelentősen függ attól, hogyan játszik a visszavonulás előtt álló, ám még mindig óriási dolgokra képes kirgizből lett spanyol játékmester, Duse-bajev.
– Az első meccsen szerencsére nem volt csúcsformában, s bizony előfordulhat, hogy a visszavágón sokkal több gondot okoz majd. Én ezzel együtt is a mi csapatunk, a Barcelona végső győzelmére számítok.

– A magyar válogatott június 11-én az Eb-döntőbe jutásért játszik Macedónia ellen. Számíthatunk Nagy László játékára?
– Természetesen. Június 6-án érkezem Budapestre.

Különleges elbánás

Az FC Barcelona kézilabdázóinak csak arra kell figyelniük, hogy jól játsszanak, a klub ideális körülményeket teremt. Jellemző, hogy a csapat az egyesület különgépével utazik el a bajnoki mérkőzéseire, a gép a lefújás után azonnal indul vissza. A másik oldal, hogy nincs helye a fegyelmezetlenségnek. Ha például valakit reklamálásért állítanak ki, ötven eurója bánja. Ha az eset megismétlődik, duplázódik a büntetés összege. Harmadszor már nagy a teher, a vétkesnek az egész csapatot meg kell hívnia vacsorára. Ami a büntetés „hátterét” illeti, Nagy László elmondása szerint a játékosok körülbelül annyit keresnek Barcelonában, mint itthon Veszprémben. A különbség csak annyi, hogy Nagyék-nál a futballcsapat bevételeiből jut nekik, amennyi kell. A játékosok tudják, hogy népszerűségben nem vehetik fel a versenyt Ronaldinhóékkal. Főként most, hogy a csapatnak nagy esélye van arra, hogy megnyerje a bajnokságot. A kézilabdázók ezzel együtt nem féltékenyek a futballistákra. Sőt. Büszkék arra, hogy ugyanannak a klubnak a tagjai. Hogy mennyire, arra példa: mindkét csapat ugyanolyan márkájú, mintájú és minőségű dresszben játszik.

Jocha Károly Különleges elbánás Az FC Barcelona kézilabdázóinak csak arra kell figyelniük, hogy jól játsszanak, a klub ideális körülményeket teremt. Jellemző, hogy a csapat az egyesület különgépével utazik el a bajnoki mérkőzéseire, a gép a lefújás után azonnal indul vissza. A másik oldal, hogy nincs helye a fegyelmezetlenségnek. Ha például valakit reklamálásért állítanak ki, ötven eurója bánja. Ha az eset megismétlődik, duplázódik a büntetés összege. Harmadszor már nagy a teher, a vétkesnek az egész csapatot meg kell hívnia vacsorára. Ami a büntetés „hátterét” illeti,

Nagy László elmondása szerint a játékosok körülbelül annyit keresnek Barcelonában, mint itthon Veszprémben. A különbség csak annyi, hogy Nagyék-nál a futballcsapat bevételeiből jut nekik, amennyi kell.

A játékosok tudják, hogy népszerűségben nem vehetik fel a versenyt Ronaldinhóékkal. Főként most, hogy a csapatnak nagy esélye van arra, hogy megnyerje a bajnokságot.

A kézilabdázók ezzel együtt nem féltékenyek a futballistákra. Sőt. Büszkék arra, hogy ugyanannak a klubnak a tagjai. Hogy mennyire, arra példa: mindkét csapat ugyanolyan márkájú, mintájú és minőségű dresszben játszik. Nagy László (középen), a Barcelona 24 éves magyar kulcsjátékosa élete legfontosabb mérkőzése előtt áll -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!