Hírek

2005.05.23. 00:00

Nyakon öntötték a favágókat a Vérmezőn

Múlt pénteken két favágó és az őket irányító kertész érkezett a Mikó utcába. Feladatuk az volt, hogy vállalkozói szerződésük értelmében a fákat „karbantartsák”.

Izing Antal

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Karbantartva a Mikó utcai nyárfa
[/caption]Az utcában élő tanárnő nem értett egyet azzal a módszerrel, ahogy egy Mikó utca és Krisztina körút sarkán álló nyárfát megcsonkoltak. Szóváltásra került sor az ablaka alatt álló fa megnyírása miatt. A tanárnő visszament harmadik emeleti lakásába és több vödör vízet zúdított ki az ablakon a munkások nyakába, hogy távol tartsa őket a fától. A Mikó utca és Attila utca sarkán lévő házban élő biológiatanárnőt a legutóbbi vérmezei fakivágások módszere paprikázta fel.

Saját erejéből kezdte pótolni a park fáit. Karai Zsófia éjszakáként locsolgatta, mert nem ismer semmiféle alkut, ha a természetről van szó. Hogy vihar törheti le az ágait és autókat törhet össze? A válasza az, hogy a fák és a vihar előbb voltak, mint az autók. Érvelése szerint a zöldfelület a város tüdeje, amely képes megszűrni a port, puszta létezésével betegségeket lehet megelőzni. Karai Zsófia nem csak beszél. Amikor az általa ültetett fákat vandálok törték ki, azokat is pótolta. Pénteken kihívták a rendőröket. A járőrök ellenőrizték a vállakozók engedélyeit és mindent rendben találtak. A kosaras emelődaruval körültekintően álltak neki a következő fa „karbantartásának”.

Lapunk szombati számában arról írtunk, hogy a Levegő Munkacsoport levelet adott át Demszky Gábornak a főváros légszenynyezettségéről. Évi 4-5 milliárdot fordítanak új fák ültetésére – mondják a Városháza illetékesei. Több olyan fővárosi közparkról is tudunk, ahol pénzhiányra hivatkozva késik a pótlás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!