Hírek

2005.05.18. 00:00

Radnaiékra vallott egy budapesti autókereskedő

Radnai Lászlóra és Ferencsik Attilára vallott az az autókereskedő, akinek dél-budai telephelyére két éve ismeretlenek kézigránátokat dobtak be. Egyébként a kecskeméti maffiaper az ünnepi hét vége után kedden fogyó érdeklődés mellett folytatódott.

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="299"] Két vádlottra vallottak tegnap
[/caption]Hogy valami készül a Ferenc József korabeli, a bíróságnak és börtönnek is helyet adó patinás épületben, az csak kora reggel derült ki. Hat óra tájban egyszerű rendőrök és a Hírös kommandó tagjai érkeztek, hogy aztán az utcán egész nap csak néhányuk mutatkozzon. A bíróság dísztermében többen voltak a rendőrök és a börtönőrök, mint a hallgatóság. Pedig a tegnapi tárgyalási nap újdonságot hozott a perben. Eddig csak a tizenegy vádlott ártatlanságáról hallhattunk. Volt, aki egyszerűen rágalomnak nevezte a vádiratot, volt, aki kártyaszenvedélyükről beszélt. A lényeg, hogy a vádlottak közül senki sem fegyvercsempész, sem maffitag vagy -főnök. Eszük ágában sem volt meggyilkoltatni bárkit is.

Tegnap azonban egy tanú rávallott az I. és a IV. rendű vádlottra. A fővárosi autókereskedő láthatóan félt valamitől, ám elmondta: Radnai és Ferencsik tavaly nyáron üzleti elszámolás címén találkozóra hívta őt egy budapesti hotelbe. Az első hívó szóra még nem reagált, ám két nap múlva csak elment a találkozóra. Igaz, magával vitte ide az ajkai T. Tibort is. A vádirat szerint éppen T.-t akarták megöletni a vádlottak azokkal a fegyverekkel, amelyeket Szerbiából csempésztettek be az országba. A kereskedő szerint a találkozón a két vádlott egy 1996-os autóüzlet elszámolására hivatkozva több százezer dollárt követeltek tőle. Ő azonban nem fizetett egy fillért sem.

Ezután az ügyész bemutatta a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik tisztjének áprilisi jelentését. Az alezredes azt írta: a kereskedő tanúkihallgatása után négyszemközt elmondta neki, fenyegető üzeneteket kapott az előzetesben lévő Radnaitól. Ezután meghallgatták azt a tanút, akitől egy motorkerékpárt vásárolt valaki. A vádirat szerint a vádlottak ezt a motort akarták volna felhasználni T. meggyilkolásához. A tanú szerint a motor vevője nincs a vádlottak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!