Hírek

2005.05.03. 00:00

Szili Katalin védelmére szorult a miniszterelnök

BAMA

Szijjártó Péter fideszes képviselő tegnap nem tudta feltenni Gyurcsány Ferenc kormányfőnek azt az interpellációt, amelyben vagyongyarapodásáról érdeklődött volna. Szili Katalin házelnök ugyanis nem járult hozzá a kérdések elhangzásához. Az Országgyűlés elnöke azzal indokolta döntését, hogy a benyújtott interpellációban foglaltak nem tartoznak Gyurcsány Ferenc feladatkörébe.

– Szili Katalin ezzel az elutasító döntéssel belépett azok táborába, akik segítenek a kormányfő meggazdagodását titkolni – jelentette ki Szijjártó Péter. A honatya emlékeztetett rá, a tervezett kérdéseket nem tegnap tette volna fel először. - Ezek olyan felvetések, amelyekre másfél esztendeje nem születik válasz – tette hozzá.

Egyébként ez a harmadik olyan eset, amikor az Országgyűlés elnöke a rá ruházott hatalommal élve megakadályozta a kormányfőnek címzett kérdés elhangzását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!