Hírek

2005.05.06. 00:00

Ujjé, a Ligetben ma is nagyszerű!

Bemutatták a sajtónak a Vidám Park új és megújuló játékait. A résztvevők bármit le is tesztelhettek.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Bemutatták a sajtónak a Vidám Park új és megújuló játékait. A résztvevők bármit le is tesztelhettek.
[/caption]– Szakmai továbbképzés céljából lehet, hogy mi is beszerzünk egy ilyen játékot! – mutat nevetve Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok a fővárosi Vidám Park új, családi tűzoltójátékára. A vezérőrnagy a következő percekben már a tűzoltóautó emelőkosarához hasonló szerkezetben próbálja eloltani a papírlángokat. A másik kocsiban Schiffer János főpolgármester-helyettes az ellenfele. Mindketten becsülettel helytállnak, ahogy ez egy avatási szertartáshoz illik.

A nagyközönség vasárnaptól próbálhatja ki az idei év újdonságát, amelyből pár darab van a világon. Egy napig bárki ingyen élvezheti majd a tűzoltást a Vidámparkok és Attrakciók Nemzetközi Szövetsége által is méltatott játékon. Díjakat a világon egyedülálló Lézerdodzsem és a Gólkirály is begyűjtött. Sőt, a büntető-világbajnokság eredményeit az interneten is lehet követni. De nem csak a korszerű játékok kedvelői csemegézhetnek, nosztalgiázásra is van mód. Persze nemcsak az újságírók és a tűzoltók által leginkább kedvelt – nem titkoltan feszültségcsökkentő – villanyautón.

– A park ötvözi a múltat és a jövőt – mondja beszédében Tari Julianna vezérigazgató. – Ez az egyetlen olyan szórakoztató intézmény az országban, ahol a 21. század legmodernebb berendezései mellett a vendégek a 20. század elején készült játékokra is felülhetnek. Ennek érdekében idén is kiemelt figyelmet fordítunk a műemlékek felújítására. Megkezdtük az 1912-től működő Barlangvasút korszerűsítését, jelenleg a tető felújítása zajlik. Az 1926-tól működő favázas Hullámvasút állandó megújulása is folytatódik. A szerkezet háromnegyedét már kicserélték, és idén a fővárosi önkormányzat jóvoltából be is fejezik. Schiffer János elmondta, hogy most először ötvenmillió forintot különítettek el erre a célra. És bár a Vidám Park arculatát elsősorban a hullámvasút jelenti, egy új arc is feltűnt a színen Hajakóc Olivér személyében.

A vörös hajú bohóc mostantól a park jelképe. Feladata – két kutyalufi megtekerése közben – képviselni a Vidám Parkot és mulattatni a gyerekeket. Nem mellékes, hogy mindezt változatlan árakon kínálják a szórakozni vágyóknak. A teljes árú belépő 300 forint maradt, a diák-, turista- és nagycsaládos- kedvezmények is változatlanok. Budapest-kártyával, MÁV InterCity pótjeggyel és Euró26 kártyával ingyenes a belépés. A játékokra szóló jegyrendszer lényegesen egyszerűbb lett.

A gyermekparki részen minden zsetonnal üzemel, a felnőtteknek egy-két jegyet kell vásárolniuk. A zsetonok és a jegyek egységesen 300 forintba kerülnek. A tíz fő feletti csoportok fél áron szórakozhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!