Hírek

2005.05.28. 06:04

Vasárnap jön a kánaán

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="278"] R. Kárpáti Péter kisfia, a négyéves Andris és kislánya, a tízéves Rebeka egy pillanat alatt összebarátkoztak a bohócokkal.
[/caption]Noha hivatalosan csak vasárnap számít a gyermekek ünnepének, már ma is tobzódhatnak a változatos programokban. Országszerte több ezer várja a csemetéket. Aki akar, akár a Parlament előtt is építhet homokvárat, és utána lufit vagy sárkányt eregethet a Városligetben. A bátrabbak még libegőzhetnek is szüleikkel, majd átsétálhatnak a Gye-rekvasúthoz, ahol további meglepetéssel várják őket. A Vidám Parkba vágyók az ünnepen Harry Potter csodálatos világába csöppenhetnek a villanyautózás és a hullámvasutozás szünetében. Sőt, megnyílik a családok előtt a Polaris Csillagvizsgáló is, ahol ezúttal nem csillagászati öszszegekért avatják be a gyermekeket az égitestek titokzatos rejtelmeibe. Azok sem unatkoznak majd, akik a várhatóan 30 C-fokos kánikulában inkább matinéra vágynak. Az Uránia moziban ingyen vetítik a Pata-csata című rajzfilmet, de minden magára valamit is adó bevásárlóközpont sem hagyja elmenni az odatévedt kicsiket. Az állatkert pedig „állati jó” poénokkal, rendezvényekkel várja az „állatkodásra” vágyó porontyokat. A ünnep tiszteletére a Volán-cégek, a MÁV és a Balatoni Hajózási Rt. járatain ingyen utazhatnak a 14 éven aluliak. Gyermeknapon azonban el kell gondolkodnunk azon is: a magyar családok nyolcvan százalékában miért elfogadott nevelési módszer a verés. Meg azon is, hogy a gyermek- és kamaszkorukban szexuálisan kizsákmányolt lányok nyolcvan százaléka felnőttkorára prostituálttá válik. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Magyarországon több mint negyedmillió gyermek él az egészséges testi és szellemi fejlődéshez szükséges feltételektől elzárva. Évente átlagosan 125 kiskorúval szemben követnek el súlyos testi sértést, s az is drámai adat, hogy hazánkban becsült adatok szerint 120 ezer gyermek alultáplált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!