Hírek

2005.08.08. 00:00

Fejpénzt fizetnek India fővárosában a kószáló szent tehenek befogásáért

Tehenek ezrei csatangolnak mindennap az indiai főváros, Újdelhi utcáin, és ezzel állandó közlekedési dugókat okoznak. A hatóságok szeretnének véget vetni a gazdátlan kérődzők garázdálkodásának, ezért egy bíróság most jutalmat helyezett kilátásba azoknak, akik hajlandók befogni az állatokat.

Gy. Z.

Minden egyes befogott szarvasmarháért kétezer rúpiát (átszámítva mintegy tízezer forintot) utalnak ki. Fölmerül a kérdés, hogy a pénzt honnan kerítik elő a szegénységgel küszködő országban. Nos, a „fejpénzt” az állatok elárverezéséből remélik kigazdálkodni. Ráadásul a befogott tehenek még nagyobb hasznot hozhatnak. A többmilliós nagyvárosban becslések szerint 28 ezer gazdátlan marha kószál szabadon, és senki sem bántja őket, mivel a hindu vallás szerint szentként tisztelik őket. Májusban azonban már született egy bírósági ítélet, amely kimondja, a város vezetésének gondoskodnia kell arról, hogy a közlekedést ne gátolják. Az érvénybe lépett legújabb bírósági döntés pedig példaként szolgálhat más városrészek számára.

A hatóságok szeretnének véget vetni a gazdátlan kérődzők garázdálkodásának, ezért egy bíróság most jutalmat helyezett kilátásba azoknak, akik hajlandók befogni az állatokat. Gy. Z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!