Hírek

2005.10.08. 00:00

Hajnalig buliznak a „rabok”

Egy idős asszony is kivetkőzik magából, amit önfeledt bravó kiáltás jelez. Fiatalabb társai az étterem bármelyik részén táncra perdülnek.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Két, mindenre elszánt börtöntöltelék úgy döntött, hogy alagút kivájásával szabadul az Alcatrazból. A vendégeknek más a véleményük, ők maradnak.
[/caption]Amerika rettegett börtönszigete 1963-ban zárta be szigorúan ellenőrzött kapuit. Az Atlanti-óceán vizével körbeölelt Alcatraz sziklás peremeiről csak Sean Connerynek és David Copperfieldnek sikerült megszökni. Holott egykor Al Capone is élvezte a „Rock” vendégszeretetét. Vagy negyven évvel később újra kinyílt az Alcatraz, igaz, nem San Fransiscóban, hanem Budapesten, a Nyár utcában. Ide azonban nem erőszakkal hurcolják az elítélteket, hanem önként és dalolva érkeznek a vendégek. Ugyanis egy étteremmel keresztezett táncos szórakozóhelyről van szó a Blaha és az Astoria között. A helyet könnyű megtalálni, hiszen a világítótorony csalogató fényei már a 7-es buszról észlelhetők. Aki először jár erre, az biztosan meglepődik a díszleteken. Rácsos börtönajtó, szögesdrót, valamint gépfegyveres bábú fogadja a vacsorára, illetve táncra éhes hölgyeket és urakat. Ijedelemre azonban semmi ok, hiszen mindez csak kellék egy garantáltan mosolygós estéhez.

– Decemberben ünnepli újjászületésének hatodik évfordulóját az Alcatraz. Élőzenés hely vagyunk, ahol jazz-, soul- és blueszene szól a leggyakrabban. Sokszor előfordul, hogy evés előtt vagy után járkálni kezdenek a vendégek, mint a múzeumokban. Legnagyobb sikere természetesen Al Capone cellájának van – mondja Feleki János üzletvezető. A dizájn valóban egyedülállónak mondható. Nehéz is hirtelen leírni, igazából ezt élőben kell látni. Nagyon könnyű lett volna a börtön ötletéből valami gagyit összecsapni néhány nap alatt. Ez esetben azonban nem erről van szó. Sőt az idea megvalósítása során a legapróbb részletekre is odafigyeltek. Az étlap miniatürizált cellaajtót utánoz, a levest alumíniumcsajkában szolgálják fel. A falakat klasszikus filmekből kiragadott jelenetek díszítik. Bonnie és Clyde, valamint a Nagy Balhé főszereplőinek társaságában költhetjük el, például a börtönigazgató csábító ajánlatát.

A kissé morbid humor kedvelői cellákban vacsorázhatnak, ahová még a mosdókagylót is beszerelték. Némileg talán szűkös odabent a hely, megnyugtató azonban, hogy az ajtók nyitva vannak. – Furcsa érzés rács mögött lenni, de szerencsére ez csak átmeneti állapot. Nagyon tetszik a hely, mert mindig felfedezek benne valami újat. Legutóbb a börtönigazgató irodájában ültünk, ami kész luxusnak nevezhető a cellákhoz képest – mondja Kiss Norbert, akit két óra letöltendőre ítéltek. Mindez azonban csak a keret, amit minden este meg kell tölteni tartalommal. A hangulatfelelős szerepét kedd este a The Bells formációra osztották. A fiúk igazán kitettek magukért. Zenéjük és hangjuk elől nem volt menekvés, előbb-utóbb mindenki táncra perdült. Erre a célra pedig nemcsak az eredetileg kijelölt parkettet vették igénybe, hanem gyakorlatilag az étterem bármelyik pontján önfeledten táncoló párokba lehetett botlani.

A számtalan üldögélős mulatóra jellemző nosztalgikus, retro világszemlélettel ellentétben az Alcatraz tele van élettel. A kezekben ritmusra jár a villa, a számok végén szűnni nem akaró tapsvihar tombol. Egy idősebb hölgy is „kivetkőzik” magából, amit hangos bravó kiáltás jelez. Csajozás tekintetében álmodni sem lehetne ideálisabb terepet, hiszen a kiszemelt személyt csak fel kell kérni egy táncra. Az Alcatraz különleges börtön, hiszen mindenki maradni akar.

A szórakozást meg kell fizetni!

Carlsberg (0,33 l) 550 Ft

Rolling Rock (0,33 l) 420 Ft

Guiness (0,33 l) 590 Ft

Heineken (0,33 l) 490 Ft

Barackpálinka (4 cl) 690 Ft

Becherovka (4 cl) 650 Ft

Somlói galuska 660 Ft

Mandulás pisztrángfilé 1 950 Ft

Rántott pulykamell 1 650 Ft

Bonnie és Clyde-bélszín 2 990 Ft

Rolling Rock (0,33 l) 420 Ft

Guiness (0,33 l) 590 Ft

Heineken (0,33 l) 490 Ft

Barackpálinka (4 cl) 690 Ft

Becherovka (4 cl) 650 Ft

Somlói galuska 660 Ft

Mandulás pisztrángfilé 1 950 Ft

Rántott pulykamell 1 650 Ft

Bonnie és Clyde-bélszín 2 990 Ft Két, mindenre elszánt börtöntöltelék úgy döntött, hogy alagút kivájásával szabadul az Alcatrazból. A vendégeknek más a véleményük, ők maradnak. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!