Hírek

2005.10.08. 00:00

Kétséges, esnek-e az árak a cégegyesítés után

A Magyar Telekom igazgatósága javaslatot tett a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülésére. Az összeolvadásra akkor kerülhet sor, ha a két cég közgyűlése is igent mond az elképzelésre.

Hajdú Péter

A javaslat szerint a T-Mobile önálló jogi személyiségként megszűnne létezni, a Magyar Telekom csoporton belül azonban önálló üzletágként, illetve márkaként működne tovább. Megkerestük a Magyar Telekom kommunikációs osztályát, hogy részleteket tudjunk meg az elképzelésről. Ott azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a sajtóközleményben foglaltak jelentik a cég hivatalos álláspontját. Ennek tanúsága szerint az összeolvadástól a vállalat vezetése azt várja, hogy többek között javul a hatékonyság, a technológiák öszszekötésével új szolgáltatások indíthatók a jövőben. De az ügyfelekről sem feledkeznek el: „a vállalatcsoport várakozásai szerint az egyesítés kézzelfogható előnyökkel jár majd az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre.” A közös vezetéstől, a szervezet áramvonalasításától több tízmilliárdos pénzügyi teljesítményjavulást várnak a vezetők. Remélhetőleg ebből valamit az ügyfelek is érezhetnek, például a tarifák csökkenése útján. Valami hasonló történik a UPC Magyarországnál is, ahol a hálózat kiépítését követően különböző kedvezményekkel igyekeznek a különböző technológiák összekapcsolása által elérhető haszonból valamit visszaadni az ügyfeleknek.

Szűcs László, a UPC Magyarország kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, azok számára, akik a telefon mellett valamilyen internet- vagy kábeltévé szolgáltatásra előfizetnek, engedményt adnak, amely elérheti a telefonelőfizetési díj 50 százalékát. Szeptemberben indult akciójukban pedig az ügyfelek az internet-előfizetés sávszélességétől függően fél, egy vagy két évig előfizetési díj nélkül használhatják az újonnan megrendelt telefonvonalakat. Aki mindhárom szolgáltatásra előfizet, az a 2 Mbit/s sávszélességű internet-elérésért havi 9900, az 53 TV-csatornát tartalmazó családi kábelcsomagért 4370, a telefonért pedig 1240 forintot fizet. A hálózaton belüli telefonhívásokért viszont nem számolnak fel díjat, az az alapdíjcsomag szolgáltatása. De a számszerűsíthető engedmények mellett új, kényelmi szolgálatások is elérhetővé válnak. Bár minden analógia sántít egy kicsit, az a fenti példából is látható, van arra lehetőség, hogy a technológiák összekapcsolásából származó előnyök egy részét átengedjék az ügyfeleknek. Reméljük, ez esetben is így lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!