Hírek

2005.10.27. 00:00

Kiléptem, tagtársaim megsarcoltak

Olvasónk panaszolja: a kft., amelyből kilépett, kétszeres közzétételi díjat fizettetett vele. Tizenötezer helyett harmincezer forintot. Ezt ő sérelmezi, ezért kérdezi, jogos volt-e az eljárás.

BAMA

Ha egy tag kilép a gazdasági társaságból, akkor annak módosítania kell a társasági szerződést. Ez pénzbe kerül – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A módosítást a Cégközlönyben kétszer közzé kell tenni, hogy az üzleti élet szereplői tisztában legyenek vele. A közzététel a társaságot terheli, de hogy az árát ki fizesse meg, az a felek megegyezésétől függ. Az ügyvédi iroda nem látja sérelmesnek a történteket. Természetes, hogy a közzétételi díjat az fizeti meg, aki kilépett. Miatta kellett módosítani a társasági szerződést. A módosítás egyébként általában még sokkal több költséggel jár együtt – tette hozzá a jogi szakember. (Ilyen például az illeték, a kötelező ügyvédi költség stb.) Az elmondottak szerint a társaság ezt magára vállalta. Vagyis nem terhelte meg velük a kilépő embert. Ami történt, az egyszerű költségmegosztás a tagok között – állapítja meg az ügyvéd.

Ha a kilépéssel járó költségeket nézzük, az érintettnek ez akár 80–100 ezer forintba is belekerülhetett volna. Az esetből úgy tűnik, a panaszkodó hölgy nemhogy vesztese lenne a történetnek, de még jól is járt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!