Hírek

2005.10.21. 00:00

Maffiaper a Belvárosban

Budapesten folytatódott a kecskeméti maffiaper. A bíróság két szórakozóhelyen is járt, amelyek a vád szerint fő színhelyei voltak a fegyvercsempészési ügynek.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Fodor Endre (balra), az ügyben eljáró bíró a helyszíni tárgyalásokon saját maga készítette a fényképeket
[/caption]Bombakereső kutyákkal vizsgálták át a kecskeméti maffiaper budapesti helyszíneit tegnap, nem sokkal a tárgyalás megkezdése előtt. A rutinellenőrzések után vizsgálódhattak csak a védői indítványban megnevezett szórakozóhelyeken. A vádlottak azonban nem vettek részt a helyszíni tárgyaláson. Ismert, hogy Radnai Lászlót (50) és nyolc társát bűnszervezetben folytatólagosan elkövetett fegyvercsempészettel, emberölés előkészületével és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja az ügyészség. A vád szerint azért csempésztettek fegyvereket Szerbiából az országba, hogy azzal gyilkoltassák meg az egyik üzleti ellenfelüket. A géppisztolyokat és pisztolyokat szállító futárok Kecskeméten buktak le tavaly augusztusban, egy bevásárlóközpont parkolójában. Ezért folyik a per a megyeszékhelyen. A budapesti, helyszíni tárgyalást a védők indítványozták, mert egy védett tanú azt vallotta: a Zsiráf Étteremben adták át a fegyverszállítmányt. Holló Gábor, Radnai védője lapunknak azt mondta: a helyszínen bebizonyosodott, hogy az étterem alkalmatlan erre, mert kívülről be lehet látni, ráadásul a környék térfigyelő kamerákkal felszerelt.

A második helyszín megtekintésével szintén az egyik tanú szavahihetőségét akarta a védelem megkérdőjelezni. A kecskeméti maffiaperben annak függvényében, hogy milyen bizonyítási indítványokkal állnak elő a védők, akár még az idén elsőfokú ítélet születhet. A következő tárgyaláson mobiltelefonok cellainformációi alapján próbálják igazolni, ki hol volt a vádiratban szereplő bűncselekmények időpontjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!