Hírek

2005.10.28. 00:00

Megyénként más márkájú kocsikra utaztak a tolvajok

Mészáros Géza

Több autótolvaj-bandát is ártalmatlanított egy időben a Szolnoki és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság. Karakas László ezredes, a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetője, valamint Szűcs Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető arról számolt be, hogy valamelyest megnyugodhatnak a megyeszékhely autótulajdonosai. A lopássorozat tavaly októberben, egy Audi A6-os eltulajdonításával kezdődött. A Jászságban, valamint Heves és Nógrád megyében Fiat Puntóra specializálódtak az elkövetők. Két jászberényi illetőségű, hasonló bűncselekményekkel korábban már elítélt személyt februárban már elfogtak. Ám ezzel a lopások nem szűntek meg. Gyakorivá váltak az ilyen esetek a Jászságban, a Tiszazugban, továbbá Pest, Heves és Bács-Kiskun megyében is.

A más hatóságokkal összehangolt munka eredményeként a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság egységei tetten érték B. István, B. György albertirsai és F. Róbert pándi, a szolnokiak ezzel egyidőben P. Béla rákócziújfalui és B. Attila üllői lakosokat. Az elkövetők a VW Golf, Passat, Audi, Seat és Toyota Hiace típusokat részesítették előnyben. A gyanú szerint a csoport összesen 22 gépkocsit, négy nagy értékű motorkerékpárt, illetve quadot lopott el. A kár 56 millió forintra tehető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!