Hírek

2005.10.06. 00:00

Panaszkodnak a Mallorcáról hazatértek

Sokkal megalázóbb pillanatokat élt meg – mint ami egyes sajtótermékekben megjelent – az a 108 magyar turista, akik mallorcai nyaralásukat követően hétfőn két óra után szerettek volna hazajutni, állítja Végh Sándorné, az egyik szerencsétlenül járt turista a Reggelnek.

Juhász Ádám

Amikor kiderült a Sky Europe gépéről, hogy el sem indult értük Budapestről, 11 órán keresztül se vizet, se szendvicset nem kaptak a turisták. Este tíz óra körül aztán kész tények elé állították őket. – Közölték, hogy vagy felszállunk egy olyan gépre, ami Pozsonyba megy, vagy ott maradunk – mondta Végh Sándorné. Később ezt a gépet törölték. Akiknek gyógyszert kellett volna szedniük, ezt nem tudták megtenni. Ugyanis a mallorcai vizet egészségügyi okok miatt fogyasztásra nem ajánlják. Ásványvizet pedig sehol sem adtak az utasoknak. A pénzét – a várt felszállás előtt – pedig a legtöbb turista elköltötte. Az ígért 5 csillagos szállodában lévő elszállásolásból csak 2 csillagos lett.

– Sírógörcs kerülgette a társaságot a bizonytalanság miatt, és azért, mert szinte senki sem törődött velünk – panaszolta Végh Sándorné. Reggel nyolc óráig el kellett hagyni a szállodát, mert – panaszos olvasónk szerint – az utazási iroda több éjszakát nem fizetett volna. Már közeledtek a megkönynyebbülés pillanatai, amikor felszállították az utasokat egy buszra, amivel végre elmehettek volna a repülőtérre, majd onnan haza. Azonban ekkor üzentek a Kartago Tours vezetői, hogy le kell szállni, mert nincsen gép. Azt, hogy hazajutottak az utasok – olvasónk szerint – a sajtónak köszönhetik, meg az itthoniaknak, akik intézkedtek. Az utazási iroda ugyanis nem sokat tett ennek érdekében. – Elképzelhető, hogy perelni fogunk – mondta Végh Sándorné –, ugyanis mind a 108 utas és az ottani idegenvezető is aláírta a történtekről készült jegyzőkönyvet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!