Hírek

2005.11.12. 06:00

Randalíroznak éjjelente az ablakom alatt

Olvasónk társasházának földszintjén éjjel-nappali üzlet működik. Mindennapos az éjszakai rendbontás, randalírozás, részeg danolászás, ordítozás. Mi a teendő?

BAMA

Az üzlet működési engedélyét az önkormányzat adta ki - mondták el a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A lakók megtehetik, hogy utánanéznek, minden rendben van-e az engedéllyel. Valóban rábólintottak-e a dologra a szakhatóságok? Ha e téren hibát találnak, megtorpedózhatják az engedélyt. Amennyiben minden rendben van, a következő lehetőség a kártérítési per. Vagyis annak bizonyítása: a társasház tulajdonosai ingatlanjainak értéke az éjszakai rendbontás miatt csökkent. E megoldásnak viszont az a nehézsége, hogy a felpereseknek bizonyítaniuk kell: valóban az üzlet teszi tönkre nyugalmukat. A valóság azonban a jelek szerint az, hogy a rendzavarásért nem a bolt, hanem az odajáró vásárlók a felelősek.

Legcélravezetőbb, ha a lakók annyiszor hívják ki a rendőrséget, ahányszor csak tudják. A garázdaságért, csendháborításért a rendőrnek kötelessége a vétkes ellen eljárást indítani. Mindez ugyanis szabálysértési bírsággal jár, amit a megbüntetett rendzavarók egy idő után nem tudnak majd megfizetni. Civil kezdeményezésként a panaszosok segítségért önkormányzati képviselőjükhöz is fordulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!