Hírek

2005.12.06. 00:00

Kettős gyilkosság a vád

A napokban ítélet várható annak a kommandósnak az ügyében, akit kettős gyilkossággal vádolnak. A férfi és társai ellen már hat éve folyik az eljárás. Egyébként az ügyben az Európai Emberi Jogi Bíróság el is marasztalta Magyarországot.

Sz. Sz.

A rendőrség még 1999-ben fogta el majd tartóztatta le M. Csabát és két társát, S. Imrét és N. Istvánt. A vádiratban szereplő adatok szerint a hatóságok előtt mindmáig ismeretlen személy megbízásából 1997 augusztusában vállalták, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében elteszik láb alól a nagytarcsai S. Lászlót.

A merénylet előkészületeként S. Imre tápióbicskei házának udvarán gödröt ástak a holttest számára, majd augusztus 21-én este felkeresték az egyébként büntetett előéletű sértettet. A férfit M. Csaba ütötte le. Ezt követően az ájult embert kivonszolták a házból, autójába tették és S. Imre házához vitték. Az udvaron M. Csaba megfojtotta az áldozatot, majd a holttestet az előre kiásott gödörbe másnap bebetonozták.

A vádirat szerint a munkáért megkapták a megbízótól az áldozat két és fél millió forintot érő gépkocsiját, egymillió forintot, de jutott nekik egy-egy arany nyaklánc is. Az eltűnt vállalkozó holttestét csak két évvel később, 1999-ben a beton emésztőgödör alatt találták meg egy ismeretlen telefonáló bejelentése alapján.

Az ügyben 2003-ban már megszületett egy elsőfokú ítélet. M. Csabát életfogytiglani, két társát pedig 13 évi, illetve 13 év 8 hónapnyi fegyházra ítélték. Az Ítélőtábla tavaly eljárásjogi szabálysértések miatt az ítéletet hatályon kívül helyezte, és új első-fokú eljárásra kötelezte a bíróságot. A vádlottakat közben egy másik gyilkossággal is megvádolták, a két ügyet együtt tárgyalja a Fővárosi Bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!