Hírek

2006.01.04. 00:00

Magyar Vizsla, Népszava: kilóg a pártláb

Tibay Gábor

Újabb 3,5 millió példányban kerül a napokban a postaládákba a Magyar Vizsla nevű kiadvány, melyet papíron az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége (AÉSZ) ad ki. Horváth Éva, a szervezet elnöke korábbi nyilatkozatai szerint azért, hogy az adófizetők megtudhassák, hová kerülnek befizetett forintjaik. Az októberben, majd januárban megjelent kiadványban ennek ellenére leginkább a vezető kormánypolitikusok viselt dolgaira hívják fel a figyelmet az ellenzéki retorikát használó szerzők.

A lapunknak nyilatkozó nyomdai szakember szerint papírminőségtől függően minimum nettó harminc-negyven millió forintba kerül csak a nyomás. A vezető hipermarketláncok szóróanyagainak példányszámával vetekedő mennyiséget csak néhány nyomda képes elvállalni. Az AÉSZ becslések szerint eddig legkevesebb 100 milliót fordított a kiadványra.

A szervezet tagadta, hogy köze lenne a Fideszhez, ám a Magyar Vizsla hirdetései a párt által korábban bérelt hirdetési felületeken jelennek meg, a lap ingyenes megrendelőíve pedig – egyező betűtípusával, színeivel, tördelési módjával – kísértetiesen emlékeztet a Fidesz aktivistatoborzó szórólapjára. Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese tegnap kijelentette, hogy a lap mögött a nagyobbik ellenzéki erő áll, a megjelenés pozitív állítások helyett negatív kampány. Burány, aki 150 millió forintra taksálja a kiadási költségeket azt mondta: találóbb lenne, ha a lapot Pitbullnak nevezték volna el.

Az MSZP újságot árul

A megújuló MSZP-tagkártyával a párttagok többek között kedvezményesen fizethetik elő a Népszava „szociáldemokrata” napilapot. Az érdeklődő szocialistákat a párt ügyfélszolgálati telefonszámán is kalauzolják az előfizetés útvesztőiben – áll az MSZP honlapján. Korábban Kovács László volt pártelnök szólította fel levélben előfizetésre a tagságot, még nyomtatványt is mellékelt a gyors ügyintézés érdekében. Mindezt a lap milliós példányszámban ingyenesen terjesztett kormánypropagandával hálálta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!