Hírek

2006.01.15. 18:13

Öndicsérettel indult a kampány

Évadnyitót tartott vasárnap délután az MSZP. A pártelnök bíztatott, a miniszterelnök bizakodott, és a hatás nem maradt el.

Dreissiger Ágnes

Az Ajtósi Dürer sori rendezvényházban ott volt a szocialisták apraja-nagyja: Újhelyi István sürgött-forgott, Toller László viccelődött, Mandur László integetett, Lamperth Mónika ölelgetett. A családias hangulatot csupán az rontotta el, hogy a váróterem túl kicsinek bizonyult a roppant érdeklődésre számot tartó eseményhez. A rendezvényterem jobb- és baloldalán három-három plazmatelevízión is nyomon lehetett követni az eseményeket, amin a beszédek kezdetéig egymást követték az olyan szlogenek, mint a „megdupláztuk a családi pótlékot.”

[caption id="" align="aligncenter" width="323"] fotó: Darnay Katalin
[/caption]

Aztán Szekeres Imre tűnt fel a tévén és élőben is. A később konferansziét is játszó elnökhelyettes beszélt a szocialista párt eddigi munkásságáról, majd megköszönte a miniszterelnöknek, hogy ilyen sokat tett az országért. „Persze, azért mi is rendesen dolgoztunk az önkormányzatokban, a pártban és a frakcióban” – tette hozzá somolyogva. Azzal sem ő, sem a későbbi megszólalók nem áltatták a hallgatóságot, hogy kifogytak volna a tennivalókból, ám Szekeres szerint önbizalommal és szerénységgel vághatnak a 2006-os esztendőbe.

Kétségtelenül az ezután szót kapó Hiller István pártelnöké volt tegnap a főszerep, aki színészi képességeit is megcsillogtatta. „Nagyszerű volt, Feri!” – foglalta össze a kormány eddigi teljesítményét. Hiller szerint az MSZP-nek van mire büszkének lennie, a párt, véleménye szerint soha ilyen jól szervezetten és egységesen nem nézett még a közelgő választások elé. „Ismerjük egymás gondolatait, de nincs olyan választókerület, amit eleve megnyertnek tekintenénk, s mindenki szavazata egyformán fontos. Arra kérek mindenkit keletről nyugatra, északról délre, hogy ezt a mentalitást vallja, és akkor meg lesz az eredménye” – amikor a hallgatóság már együtt libabőrözött volna Hiller Istánnal a gyönyörűségtól, ő még rátett egy lapáttal az „együtt, veletek, közösen” befejezéssel. Az ellenzék gúnyolására még elejtett egy-két poént, aztán átadta a miniszterelnöknek a szót.

Gyurcsány Ferenc negatív kampány ellen érvelt: „arra kérlek benneteket, hogy alávalót és durvát, igaztalant és hamist, személyesen bántót és tisztességben sértőt sem szóban, sem írásban, sem újságban, sem könyvben ne kövessetek el”. A magyar zászló példáját ajánlotta mindenkinek, ahol a három szín remekül megfér egymás mellett, szerinte ugyanígy meg kell férnie egymás mellett a sokféle nemzeti akaratnak is. „A választás nem Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc személyes csatája, nem arról szól, hogy fogják hívni a következő miniszterelnököt” – mondta, ám láthatóan a rendezvényen ülők nem bánnák, ha mégis inkább Gyurcsány Ferencnek hívnák azt.

Dreissiger Ágnes fotó: Darnay Katalin -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!