Hírek

2006.02.01. 00:00

Rekordérdeklődéssel rajtolt a filmszemle

Sz. Z. A.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Szabó István a filmszemlén: pályatársai megbocsátottak
[/caption]Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is beszédet mondott tegnap este a 37. Magyar Filmszemle hivatalos megnyitóján. A Budapest Kongresszusi Központban az ügynökmúltja miatt bírált Szabó István legújabb filmjével, a Rokonokkal indult el az idei mustra.
Tegnap minden jel arra mutatott, hogy a rendezőről az Élet és Irodalom pénteki számában megjelent cikken túllépett mind a közönség, mind a szakma. A rendező tettét mentő akcióhoz olyan alkotótársak, filmesek is kapcsolódtak, mint az állítólag Szabó által megfigyelt Jancsó Miklós. Koltai Lajos operatőr-rendező elmondta: Szabó István kiváló ember és kiváló filmes, az ügynökügy kapcsán semmiben nem változott a viszonyuk. „Az első pillanatban azt mondtam neki: a testvérem voltál, és mindig az is maradsz” – mondta a helyszínen lapunknak.
Óriási az érdeklődés a filmek iránt: a szervezőbizottság közlése szerint három nap alatt öszszesen 21460 jegyet adtak el a Filmszemle előadásaira. Négy pótelőadást tartanak A gyertyák csonkig égnek című filmből, amelynek szomorú aktualitást ad a főszereplő, Agárdy Gábor közeli halála. A nemzet színészéről tegnap a Kongresszusi Központban is megemlékeztek: pályáját életműdíjjal honorálták.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!