Hírek

2006.01.03. 00:00

Tízmilliós drogfogás

Összesen tíz kilogramm drogot találtak a rendőrök három fiatalembernél. A banda egy közúti ellenőrzés során bukott le Pomázon.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A szív alakú ecstasy tablettákból találták a legtöbbet
[/caption]A rendőrök még december 29-én igazoltattak egy személygépkocsit Pomázon, a kocsiban két fiatalember ült. Az autó hátsó ülésén néhány szem tablettát találtak a járőrök, így nyomozást indítottak. A gépkocsit vezető budapesti fiatalember, T. Péter övtáskájából több százezer forint került elő. Szűcs Bélától, a Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjétől megtudtuk: az autóban ülő másik személyt kihallgatták, ám őt elengedték, mert kiderült: nincs köze a droghálózathoz. A rendőrök a nyomozás során jutottak el M. Rolandhoz, akitől vélhetően T. Péter vásárolta a drogot. A 22 éves pomázi fiatalember lakásán nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagokat, csomagoláshoz szükséges eszközöket, mérleget valamint készpénzt találtak. M. Roland a rendőröknek bevallotta: 15 éves kora óta fogyaszt kábítószert, elsősorban marihuánát és kokaint. A szálak egy másik budapesti lakoshoz, D. Gergelyhez vezettek, aki beismerte, hogy kábítószert árusított. A három fiatalnál összesen tíz kilogramm drogot találtak, többek között speedet, marihuánát, ecstasyt és kokaint. Ezek összértéke mintegy tízmillió forint.
A nyomozás során zárfeltörő eszközök is előkerültek T. Péter lakásáról, ám egyelőre nem lehet tudni, hogy ezeket használták-e, és ha igen, akkor mire.

A rendőrség most a vevők körét próbálja feltérképezni, és az sem tisztázott egyelőre, hogy a csoport honnan szerezte be ezt a nagy mennyiségű kábítószert – mondta el lapunknak Szűcs Béla. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. Az elmúlt egy évben ez volt Pest megyében a legnagyobb drogfogás. Legutóbb tavaly márciusban egy kistarcsai férfi ellen indított nyomozás során számoltak fel egy kábítószer-hálózatot. Akkor másfél ezer ecstasy tabletta, speed és marihuána került elő a házkutatások során. A nyomozók egészen a fogyasztókig eljutottak, így egy hatszintű hálózatot sikerült feltérképezniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!