Hírek

2006.03.29. 08:16

Elektronikus járulékbevallás

Az ötvenezer legnagyobb adózó havi elektronikus járulékbevallásainak elkészítéséhez nyújt segítséget az APEH ABEV-rendszere.

BAMA

Azok a legnagyobb adózók, akik május elsejétől havi, illetve negyedéves adóbevallást teljesítenek, havi járulékbevallásra kötelezettek. A munkát nagyban megkönnyíti, hogy az ügyviteli programokat készítő szoftverfejlesztők hozzájuthatnak azokhoz az információkhoz, melyek segítségével programjaikat felkészíthetik az adóhivatal által használt adatkommunikációra.

Az ABEV-programból minden letölthető nyomtatvány adatszerkezete elkészíthető.

A betöltés után az adatok ugyanúgy kezelhetők, mintha azokat hagyományos módon a programba gépelték volna be, és lehetőség van csoportos adatbevitelre is. A szoftverfejlesztéssel kapcsolatos információkat a www.apeh.hu honlapról szerezhetik be.

Májustól csak a legnagyobb adófizetők, 2007-től viszont már az összes, mintegy 1,2 millió adózó elektronikus bevallásait képes kezelni a kormányzati informatikai rendszer. Ügyeiket ezentúl az Ügyfélkapu segítségével intézhetik az érintettek - tájékoztat a kormányzati portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!