Hírek

2006.03.14. 09:48

Jól keresnek az angliai vállalatok Irakban

Körülbelül másfél milliárd eurónyi nyereségre tettek szert eddig az iraki háború kezdete óta az ott működő angol vállalatok, tette közzé felmérésének eredményét egy brit kutatóintézet.

BAMA

A Corporate Watch nevű intézet adatai szerint a legnagyobb haszonra a biztosítók, az építő- és olajipari vállalatok, PR-cégek tesznek szert az iraki piacon. Az 1,59 milliárd euróra becsült nyereség azonban a kutatók szerint csak a jéghegy csúcsa, mert valószínűleg jóval több angol cég érdekelt az iraki piacon, mint amennyi hajlandó ezt nyilvánosságra hozni. A felmérés ezért csak 61 vállalat adatai alapján készült. A Corporate Watch szerint az sem kizárt, hogy a vállalatok iraki tevékenységével szerzett nyereség akár a nyolcmilliárd eurót is elérheti. Igaz, hogy a brit állam eközben már legalább hétmilliárd eurót fordított az iraki háborúra. Ez azonban nem a vállalatoknak fáj. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!