Hírek

2006.03.14. 14:45

Múzeumi csemegék Luxemburgi Zsigmond korából

Minden idők legnagyobb magyar múzeumi vállalkozásának tekinthető az a kiállítás, amely Művészet és kultúra Luxemburgi Zsigmond korában címmel nyílik vasárnap a Szépművészeti Múzeumban.

BAMA

A tárlaton csaknem négyszáz műtárgyat tekinthetnek meg az érdeklődők, jelentette be kedden a múzeum vezetősége. A kiállítás a költségvetését, a bemutatott tárgyak művészeti jelentőségét, mennyiségét, és a kölcsönző múzeumok számát tekintve minden eddigit felülmúl. A világ 19 országának mintegy száz gyűjteményéből kölcsönkért, csaknem négyszáz műtárgyat bemutató tárlat Luxemburgi Zsigmond (1387-1437) magyar király, illetve német-római császár személyiségét és tevékenységét állítja középpontba. A június közepéig nyitva tartó kiállításon Zsigmond korának festészete, szobrászata mellett az ötvös- és aranyművészet, a kódexfestészet és a fegyverkészítés remekműveit is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!