Hírek

2006.04.24. 14:07

A TV2 választási műsorát nézték a legtöbben

A kereskedelmileg kiemelt 18-49-es korcsoportban a nézők 22,8 százaléka (440 779 néző) választotta a csatornát, míg az RTL Klub közönségaránya 20,9 százalék (406357), a közszolgálati televízióé 17,3 százalék (327 174) volt.

BAMA

A TV2 nyerte a választási műsorok közötti nézettségi versenyt - közölte a kereskedelmi csatorna a nézettségi adatokat szolgáltató AGB Hungary adataira hivatkozva az MTI-vel hétfőn. Különösen nagy volt a csatorna fölénye a műsoridő azon szakaszában, amikor még nyitottnak látszott a két nagy párt közti versengés, vagyis a nézők ismerték és értékelték a TV2 választási stábjának azon célkitűzését, hogy a leggyorsabban közvetítsék a választási eredményeket, illetve az eredményekből következő mandátumeloszlást - olvasható a közleményben.

A választások első fordulója utáni napon a Magyar Televízió azt közölte, hogy a köztelevízió műsorát nézték a legtöbben, ugyanakkor a TV2 azt írta közleményében, hogy a kereskedelmi csatorna választási műsora nyerte fölényesen a televíziók nézettségi versenyét. A nézettségi adatokat szolgáltató AGB Nielsen Media Research nem kommentálta a két televízió eltérő állítását.

Ezek is érdekelhetik