Hírek

2006.04.09. 20:01

Jogszabálysértések és rendőrségi eljárások Hajdú-Biharban

Életveszélyesen megfenyegették és szidalmazták az MSZP aktivistáját tanú jelenlétében a Fidesz szórólapot osztogató aktivistái Hajdúböszörményben - közölte az MTI-vel vasárnap Gyulai Sándor, a Hajdú-Bihar megyei 9-es számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnöke.

BAMA

A bizottság vasárnap tárgyalta a még a kampánycsend megkezdése előtt történt eseteket. Ebben az ügyben a választási bizottság megállapította a jogszabálysértés tényét, s egyúttal kezdeményezte a hatáskörrel rendelkező hajdúnánási rendőrkapitányság eljárását.

Gyulai Sándor arról is beszámolt, hogy a Fidesz kifogása alapján a bizottság megállapította, kampánycsendet sértett a Hajdúnánási Városi Televízió, amely vasárnap reggel egyik műsorában fizetett politikai hirdetésként sugározta az MSZP kampányfilmjét.

Jogszabályt sértettek azok a fideszes aktivisták is, akik a kampánycsend beállta előtti órákban Hajdúnánáson rácsapták a gépkocsi ajtaját és befröcskölték a náluk lévő ragasztóval azt az MDF-es képviselőjelöltet, aki felkérte őket, hogy ne ragasszák felül a plakátjait. Ebben az ügyben is indult rendőrségi eljárás.

Ezek is érdekelhetik